Recept: NIKOLINA LONČAR, chef hotela Zlatan, Koprivnica
SASTOJCI:
* 20 dag očišćenih i na kockice narezanih jabuka
* 20 dag očišćenih trešanja
* 4 žlice jabučnog octa
* 10 dag smeđeg šećera
* 1 žličica naribanog đumbira
* pola žličice cimeta
* 2 sitno nasjeckane ljute papričice
* 2 režnja sitno nasjeckanog češnjaka
* 1 lovorov list
* 1 žličica majčine dušice
* papar
1. Sve sastojke spojite i zagrijavajte do vrenja da se šećer rastopi. Kad zavri, smanjite vatru i lagano kuhajte poklopljeno 40-50 minuta.
2. Pred kraj otklopite i pustite da ispari višak tekućine tako da umak postane gust.
3. Prije spremanja maknite lovorov list, umak ohladite i tek onda stavite u staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....