RECEPT: KRISTIJAN JERKOVIĆ JUNIOR, chef Ville Neretve, Metković
SASTOJCI
Za biskvit
* 12 bjelanjaka
* 40 dag šećera
Za kremu
* 12 žumanjaka
* 25 dag šećera
* 15 dag mljevenog rogača
* 50 dag mandarina
* 1 l mlijeka
* 7 žlica gustina
* 1 margarin
1 Za biskvit bjelanjke i šećer dobro izmiješajte, u tankom sloju rasporedite na lim i stavite u prethodno dobro zagrijanu pećnicu. Smanjite temperaturu na 100 stupnjeva i pecite u pećnici oko 3 sata.
2 Žumanjke, šećer i gustin izmiješajte i zakuhajte u litri mlijeka. Kad se krema ohladi, dodajte margarin i sve izmiksajte.
3 Kremu podijelite na dva dijela, u jedan stavite mljeveni rogač.
4 Na biskvit stavite kremu od rogača, mandarine, drugi dio kreme (bez rogača) i na kraju tortu ukrasite šlagom. Čuvajte u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....