DELICIJE

Košarice od grožđa

RECEPT: LIDIJA KRALJ, vlasnica restorana Kapetanova kuća u Malom Stonu, kuharica 2005. godine

SASTOJCI

Za biskvit:

* 3 jaja

* 3 žlice šećera

* 3 žlice ulja

Za nadjev:

* 10 dag marmelade od grožđa ili marelica

* 30 dag grožđa u boji

* 2 bezbojna preljeva za torte

1. Za biskvit odvojeno istucite žumance i bjelance, postupno dodajući brašno i ostale sastojke.

2. Ulijte u male nauljene i pobrašnjene kalupiće i pecite desetak minuta na 180 stupnjeva.

3. Kad su pečeni izvadite ih iz pećnice i malo ohladite pa premažite marmeladom, nanižite grožđe različitih boja i prelijte preljevom za torte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 03:23