Recept: MIROSLAV DOLOVČAK, chef hotela Aristos, Zagreb, Zlatni kuhar 2006.
SASTOJCI za 4 osobe:
* 8 kozica
* 20 dag krumpira
Za podlogu:
* 10 dag mrkve
* 10 dag celera
Za 2,3 dl chili umaka:
* 2 svježe crvene ljute papričice
* 1 mala suha ljuta papričica
* 3 velika režnja češnjaka
* 10 dag šećera
* 1,8 dl vode
* 0,6 dl alkoholnog octa
* • žlice soli
* 1 žlica soja umaka
* 1 žličica ribljeg umaka
* 1 žlica škrobnog brašna
* 2 žlice vode
1. Izaberite veće krumpire, ogulite ih pa posebnom mašinicom narežite u dugačke rezance. Omotajte ih oko kozica, smrznite pa ispržite u vrućem ulju.
2. Mrkvu i celer također narežite na tanke rezance i ispržite u vrućem ulju. Možete ih pripremiti i dan ranije samo ih ostavite na papirnatom ubrusu da upiju višak masnoće.
3. Za umak ljutu papričicu prerežite po dužini i očistite od sjemenki (ostavite ih samo ako volite ekstra ljuto). Češnjak ogulite i zajedno s papričicama stavite u blender. Dodajte ocat, šećer i sol te ispasirajte.
4. Smjesu ulijte u manju posudu, dodajte vodu, soja umak i riblji umak te kuhajte na srednjoj vatri dok komadići papričice i češnjaka ne omekšaju (4-5 minuta).
5. Škrobno brašno pomiješajte s dvije žlice vode pa dobivenu smjesu dodajte chili umaku. Kuhajte uz stalno miješanje nekoliko minuta, dok se umak ne zgusne.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....