RECEPT: BORIS KAUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero
SASTOJCI za 4 osobe:
* 1 kg mrkve
* 2 dl vrhnja za kuhanje
* 2 žumanjka
* sol
* papar
1. Mrkvu očistite i naribajte te je stavite kuhati u veći lonac. Dodajte sol i papar.
2. Kad je mrkva kuhana, štapnim mikserom sve dobro izmiksajte da dobijete kremastu juhu. Pustite da prokuha. Ako je pregusta, dodajte još tekućine (temeljca od povrća).
3. Vrhnje i žumanjak izmutite u ujednačenu smjesu. Uklonite juhu s vatre te u nju dodajte vrhnje sa žumanjcima. Dobro promiješajte i odmah servirajte.
4. Po želji možete dodati na maslacu zapečene kockice kruha i fino naribanu mrkvu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....