RECEPT DANA

Lazanje od naranči s kokosom

RECEPT: BERISLAV LACKOVIĆ, chef restorana Bon Appetit, Zagreb

SASTOJCI:

* 4 naranče

* 1 svježi kokos

* 2 lista tijesta za štrudle

* 1 žlica suncokretovog ulja

Za kremu:

* 1,5 dl vrhnja za šlag

* 2 dl mlijeka sa 0,9% mliječne masti

* 2 jaja

* 0,5 dag želatine

* 1,5 dl soka od naranče

* 2 žlice agavina sirupa * prstohvat stevije

1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodajte mlijeko i kuhajte ga na pari dok se ne zgusne.

2. Dodajte u vodi natopljenu želatinu i lagano ohladite. U skoro ohlađene žumanjke dodajte agavin sirup, steviju, sok od naranče, šlag i bjelanjke. Sve blago promiješajte i ohladite nekoliko sati u hladnjaku.

3. Tijesto za štrudle kalupom izrežite na krugove, namažite uljem pa pecite u pećnici na 165 Celzijevih stupnjeva nekoliko minuta dok ne porumeni. Pečeno tijesto s lima premjestite na papir da upije višak ulja.

4. Kokosov orah izvadite iz ljuske i tanko narežite. Naranče ogulite i nožem im odstranite bijelu kožicu pa ih narežite na tanke ploške, a ostatak iscijedite u sok za kremu.

5. Ploške naranči rasporedite na tanjur, na tijesto našpricajte kremu i dodajte listiće kokosa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. prosinac 2024 17:40