RECEPT: BERISLAV LACKOVIĆ, chef restorana Bon Appetit, Zagreb
SASTOJCI:
* 4 naranče
* 1 svježi kokos
* 2 lista tijesta za štrudle
* 1 žlica suncokretovog ulja
Za kremu:
* 1,5 dl vrhnja za šlag
* 2 dl mlijeka sa 0,9% mliječne masti
* 2 jaja
* 0,5 dag želatine
* 1,5 dl soka od naranče
* 2 žlice agavina sirupa * prstohvat stevije
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. U žumanjke dodajte mlijeko i kuhajte ga na pari dok se ne zgusne.
2. Dodajte u vodi natopljenu želatinu i lagano ohladite. U skoro ohlađene žumanjke dodajte agavin sirup, steviju, sok od naranče, šlag i bjelanjke. Sve blago promiješajte i ohladite nekoliko sati u hladnjaku.
3. Tijesto za štrudle kalupom izrežite na krugove, namažite uljem pa pecite u pećnici na 165 Celzijevih stupnjeva nekoliko minuta dok ne porumeni. Pečeno tijesto s lima premjestite na papir da upije višak ulja.
4. Kokosov orah izvadite iz ljuske i tanko narežite. Naranče ogulite i nožem im odstranite bijelu kožicu pa ih narežite na tanke ploške, a ostatak iscijedite u sok za kremu.
5. Ploške naranči rasporedite na tanjur, na tijesto našpricajte kremu i dodajte listiće kokosa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....