RECEPT: DEAN TODOROVIĆ, državni prvak i pobjednik Kuharskog kupa 2009.
SASTOJCI za 4 osobe:
* 25 dag kozica
* 8 listova tijesta za lazanje
* 2 rajčice
* bosiljak
* 10 dag parmezana
* sol i papar
* malo vina
* 1 manja glavica crvenog luka
* 1 češanj češnjaka
* maslinovo ulje
1. Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan crveni luk, dodajte kozice pa sve zajedno još propirjajte. Dodajte rajčicu narezanu na sitne kockice, sitno nasjeckan češnjak, bijelo vino, bosiljak i začinite solju i paprom. Pustite da kuha dok se ne zgusne.
2. Listove tijesta stavite kuhati u slanu vodu i skuhajte ih dopola.
3. Kuhane lazanje ohladite i izrežite na jednake krugove pa ih slažite u okrugli kalup: red tijesta, red kozica, malo parmezana i tako u tri reda. Na kraju pospite parmezanom i zapecite u pećnici. Poslužite toplo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....