RECEPT DANA

Lazanje s kozicama

RECEPT: DEAN TODOROVIĆ, državni prvak i pobjednik Kuharskog kupa 2009.

SASTOJCI za 4 osobe:

* 25 dag kozica

* 8 listova tijesta za lazanje

* 2 rajčice

* bosiljak

* 10 dag parmezana

* sol i papar

* malo vina

* 1 manja glavica crvenog luka

* 1 češanj češnjaka

* maslinovo ulje

1. Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan crveni luk, dodajte kozice pa sve zajedno još propirjajte. Dodajte rajčicu narezanu na sitne kockice, sitno nasjeckan češnjak, bijelo vino, bosiljak i začinite solju i paprom. Pustite da kuha dok se ne zgusne.

2. Listove tijesta stavite kuhati u slanu vodu i skuhajte ih dopola.

3. Kuhane lazanje ohladite i izrežite na jednake krugove pa ih slažite u okrugli kalup: red tijesta, red kozica, malo parmezana i tako u tri reda. Na kraju pospite parmezanom i zapecite u pećnici. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 06:58