RECEPT DANA

Sipini rezanci sa špinatom i škampima

RECEPT: ŽELJKO NEVEN BREMEC, predavač u Mediteranskom centru gastronomskih umjetnosti «Oliva Alegraľ, kuhar 2008. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

Za tijesto:

* 3 jaja

* 30 dag brašna

* 1 žličica soli

* 1 žličica maslinovog ulja

* 1 žličica sipinog crnila

* 25 dag očišćenih repova škampa

Za umak:

* 10 dag mladog špinata

* 8 dag maslaca od škampi

* sol

* ulje s okusom peperoncina

1. Od navedenih sastojaka izradite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odmori u hladnjaku barem dva sata. Nakon toga ga razvaljajte na tanke listove, zarolajte pa izrežite na šire rezance.

2. Tjesteninu kuhajte u kipućuj zasoljenoj vodi jednu minutu.

3. Na otopljenom maslacu od škampi naglo popržite narezane listove mladog špinata i repove škampi pa samo pomiješajte s tjesteninom, posolite i prelijte s malo ulja s okusom peperončina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 19:45