RECEPT: ŽELJKO NEVEN BREMEC, predavač u Mediteranskom centru gastronomskih umjetnosti «Oliva Alegraľ, kuhar 2008. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
Za tijesto:
* 3 jaja
* 30 dag brašna
* 1 žličica soli
* 1 žličica maslinovog ulja
* 1 žličica sipinog crnila
* 25 dag očišćenih repova škampa
Za umak:
* 10 dag mladog špinata
* 8 dag maslaca od škampi
* sol
* ulje s okusom peperoncina
1. Od navedenih sastojaka izradite tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odmori u hladnjaku barem dva sata. Nakon toga ga razvaljajte na tanke listove, zarolajte pa izrežite na šire rezance.
2. Tjesteninu kuhajte u kipućuj zasoljenoj vodi jednu minutu.
3. Na otopljenom maslacu od škampi naglo popržite narezane listove mladog špinata i repove škampi pa samo pomiješajte s tjesteninom, posolite i prelijte s malo ulja s okusom peperončina.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....