Recept: Slastičarnica Horak, Zagreb
SASTOJCI:
4 dag sušenih brusnica (sitno nasjeckanih)
• 12,5 dag maslaca
• 15 dag šećera u prahu
• malo soli
• 4 žličice viskija (ili neko drugo žestoko piće po želji)
• 1 jaje
• 30 dag brašna
• začini po želji: cimet, muškatni oraščići, klinčići
1. Pjenasto umutite maslac, dodajte mljeveni šećer, sol, jaje, brusnice,
viski i začine po želji (cimet, muškatni oraščić, klinčiće). Dobro umijesite pa tijesto umotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak da odstoji oko 2 sata.
2. Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm pa kalupićima izrezujte paprenjake.
3. Rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim i pecite oko 10 minuta
na 200 stupnjeva.
4. Ohlađene paprenjake poslažite u limenu kutiju tako da između redova paprenjaka stavite pergament papir. U limenoj kutiji mogu se čuvati 6 tjedana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....