DELICIJE

Orijentalni paprenjaci

Recept: Slastičarnica Horak, Zagreb

SASTOJCI:

4 dag sušenih brusnica (sitno nasjeckanih)

• 12,5 dag maslaca

• 15 dag šećera u prahu

• malo soli

• 4 žličice viskija (ili neko drugo žestoko piće po želji)

• 1 jaje

• 30 dag brašna

• začini po želji: cimet, muškatni oraščići, klinčići

1. Pjenasto umutite maslac, dodajte mljeveni šećer, sol, jaje, brusnice,

viski i začine po želji (cimet, muškatni oraščić, klinčiće). Dobro umijesite pa tijesto umotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak da odstoji oko 2 sata.

2. Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm pa kalupićima izrezujte paprenjake.

3. Rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim i pecite oko 10 minuta

na 200 stupnjeva.

4. Ohlađene paprenjake poslažite u limenu kutiju tako da između redova paprenjaka stavite pergament papir. U limenoj kutiji mogu se čuvati 6 tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 07:03