Recept: BRANKO OGNJENOVIĆ, akademik kulinarstva, vlasnik Kulinarskog studija Majstor kuhar
SASTOJCI za 4 osobe:
* 40 dag brašna od slanutka
* 1 dl ulja
* 50 dag šumskog voća
* 10 dag šećera
* 2 dl slatkog vrhnja
* 10 dag čokolade
* 2 dl crnog vina
* 1 vanilin šećer
1. Od brašna slanutka napravite smjesu kao za palačinke pa ih ispecite na tavi.
2. Šećer stavite na vatru i pustite da se malo karamelizira. Kad dobije karamelnu boju, podlijte ga crnim vinom i pustite da prokuha, odnosno da se šećer otopi. Kuhajte dok se sirup ne zgusne.
3. Zatim dodajte bobičasto voće koje prethodno kratko prokuhajte i time napunite palačinke.
4. Prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i čokoladom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....