RECEPT DANA

Vrtna salata s kuskusom

RECEPT: TOMISLAV HRUBAN, kuhar u The Westin Zagreb hotelu, pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa 2008. i prvi Zlatni kuhar Balkana

SASTOJCI za 4 osobe

* 25 dag miješane salate (kristalka, radič, rukola, matovilac)

* 8 dag kuskusa

* 8 dag mrkve

* 6 dag crvene i žute paprike

* 1 mladi luk

* malo svježeg bosiljka i mente

* 6 dag mini rajčica

* malo sojinih klica

* tanke ploškice parmezana

* pesto genovese

* sol

* maslinovo ulje

1. Salatu usitnite i operite. Dodajte joj fino narezano povrće, listove bosiljka i mente.

2. Kuskus skuhajte prema uputama na pakiranju i dodajte u salatu.

3. Napravite pesto tako da u mužar stavite svježe listove bosiljka, malo pinjola, češnjak, parmezan, sol i maslinovo ulje. Tucite dok se ne sjedine svi sastojci.

4. Začinite salatu solju, pestom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Servirajte na tanjur te posipajte sojinim klicama i tanko naribanim ploškama parmezana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 03:53