RECEPT: TOMISLAV HRUBAN, kuhar u The Westin Zagreb hotelu, pobjednik Hrvatskog kuharskog kupa 2008. i prvi Zlatni kuhar Balkana
SASTOJCI za 4 osobe
* 25 dag miješane salate (kristalka, radič, rukola, matovilac)
* 8 dag kuskusa
* 8 dag mrkve
* 6 dag crvene i žute paprike
* 1 mladi luk
* malo svježeg bosiljka i mente
* 6 dag mini rajčica
* malo sojinih klica
* tanke ploškice parmezana
* pesto genovese
* sol
* maslinovo ulje
1. Salatu usitnite i operite. Dodajte joj fino narezano povrće, listove bosiljka i mente.
2. Kuskus skuhajte prema uputama na pakiranju i dodajte u salatu.
3. Napravite pesto tako da u mužar stavite svježe listove bosiljka, malo pinjola, češnjak, parmezan, sol i maslinovo ulje. Tucite dok se ne sjedine svi sastojci.
4. Začinite salatu solju, pestom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Servirajte na tanjur te posipajte sojinim klicama i tanko naribanim ploškama parmezana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....