RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI za 4 osobe:
* 5 dl mlijeka
* 3 jaja
* 15 dag brašna
* 2 dag maslaca
* 2 manje tikvice
* 20 dag šunke
* 10 dag svježeg kravljeg sira
* 20 dag krušnih mrvica
* 2 dl kiselog vrhnja
* 1 vezica vlasca
* sol
* papar
* 3 dl ulja za prženje
1. Od mlijeka, jaja i brašna napravite smjesu za palačinke (lijevano tijesto) i ispecite ih na maslacem zamašćenoj tavi kao što se peku i inače, jedino neka budu malo deblje.
2. U posudu stavite sir, dodajte šunku narezanu na kockice, nasjeckani vlasac, malo vrhnja te začinite solju i paprom. Dodajte tikvice, također narezane na male kockice, pa sve dobro promiješajte.
3. Dobivenom smjesom nadjenite palačinke, zarolajte ih i panirajte na bečki način, odnosno uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvice pa pržite u dubokoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju.
4. Izvadite ih i stavite na ubrus da upije višak masnoće.
5. Servirajte tako da kao podlogu stavite vrhnje ili neki drugi umak na bazi majoneze.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....