DELICIJE

Palačinke sa šunkom i sirom

RECEPT: BRANKO OGNJENOVIĆ, izbornik Hrvatske kulinarske reprezentacije

SASTOJCI za 4 osobe:

* 5 dl mlijeka

* 3 jaja

* 15 dag brašna

* 2 dag maslaca

* 2 manje tikvice

* 20 dag šunke

* 10 dag svježeg kravljeg sira

* 20 dag krušnih mrvica

* 2 dl kiselog vrhnja

* 1 vezica vlasca

* sol

* papar

* 3 dl ulja za prženje

1. Od mlijeka, jaja i brašna napravite smjesu za palačinke (lijevano tijesto) i ispecite ih na maslacem zamašćenoj tavi kao što se peku i inače, jedino neka budu malo deblje.

2. U posudu stavite sir, dodajte šunku narezanu na kockice, nasjeckani vlasac, malo vrhnja te začinite solju i paprom. Dodajte tikvice, također narezane na male kockice, pa sve dobro promiješajte.

3. Dobivenom smjesom nadjenite palačinke, zarolajte ih i panirajte na bečki način, odnosno uvaljajte ih u brašno, jaja i mrvice pa pržite u dubokoj masnoći dok ne dobiju zlatnožutu boju.

4. Izvadite ih i stavite na ubrus da upije višak masnoće.

5. Servirajte tako da kao podlogu stavite vrhnje ili neki drugi umak na bazi majoneze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2024 18:06