RECEPT: HRVOJE ZIROJEVIĆ, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi
SASTOJCI za 4 osobe:
* 40 dag fažola (graha)
* 15 dag tjestenine penne
* 1 mrkva
* 1 žličica crvene paprike
Za pešt:
* 20 dag luka
* 15 dag pancete
* 3 režnja češnjaka
* • vezice peršina
* sol
* papar
1. Fažol (grah) namočite preko noći. Drugi dan stavite ga kuhati. Kad provri, pustite da kuha nekoliko minuta pa ga procijedite, a vodu bacite.
2. U tavi na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan luk uz dodatak pancete i malo mrkve. Dodajte fažol, sve promiješajte, podlijte vodom i pustite da kuha.
3. U drugu posudu stavite kuhati suho meso.
4. Napravite pešt pa ga stavite u tavu na malo maslinova ulja, uz dodatak slatke crvene paprike. Kratko popržite pa ubacite u lonac. Sve promiješajte podlijevajući vodom u kojoj se kuha suho meso.
5. Odvojite dio fažola pa ga propasirajte tako da pašta fažol dobije potrebnu gustoću. Petnaest minuta prije kraja dodajte manistru (pennete) i začinite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....