RECEPT DANA

Paštafažol

RECEPT: HRVOJE ZIROJEVIĆ, dobitnik srebrne medalje na Kulinarskoj olimpijadi u Moskvi

SASTOJCI za 4 osobe:

* 40 dag fažola (graha)

* 15 dag tjestenine penne

* 1 mrkva

* 1 žličica crvene paprike

Za pešt:

* 20 dag luka

* 15 dag pancete

* 3 režnja češnjaka

* • vezice peršina

* sol

* papar

1. Fažol (grah) namočite preko noći. Drugi dan stavite ga kuhati. Kad provri, pustite da kuha nekoliko minuta pa ga procijedite, a vodu bacite.

2. U tavi na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckan luk uz dodatak pancete i malo mrkve. Dodajte fažol, sve promiješajte, podlijte vodom i pustite da kuha.

3. U drugu posudu stavite kuhati suho meso.

4. Napravite pešt pa ga stavite u tavu na malo maslinova ulja, uz dodatak slatke crvene paprike. Kratko popržite pa ubacite u lonac. Sve promiješajte podlijevajući vodom u kojoj se kuha suho meso.

5. Odvojite dio fažola pa ga propasirajte tako da pašta fažol dobije potrebnu gustoću. Petnaest minuta prije kraja dodajte manistru (pennete) i začinite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 13:55