RECEPT: MARIJA KUZMINSKI, sous chef varaždinskog hotela Turist, najtrofejnija članica Hrvatske kulinarske reprezentacije
SASTOJCI
Za tijesto:
* 12 dag bijele čokolade
* 6 bjelanaca
* 15 dag šećera
* 10 dag brašna
* ekstrakt ružičaste jestive boje
Za bijelu kremu:
* 5 dl mlijeka
* 3 žlice brašna
* 20 dag maslaca
* 20 dag šećera u prahu
* sok 1 limuna
1. Bijelu čokoladu otopite na pari. Bjelance izmiksajte u snijeg pa postupno dodajte šećer dok ne dobijete čvrstu, sjajnu masu.
2. U snijeg pažljivo umiješajte otopljenu čokoladu i prosijano brašno. Obojite ekstraktom jestive boje do željenog intenziteta.
3. Biskvitnu smjesu ulijte u plitki lim obložen papirom za pečenje i pecite 10 do 12 minuta na 180 stupnjeva.
4. Ispečeni biskvit iskrenite na platnenu salvetu posutu šećerom i zarolajte.
5. Za bijelu kremu skuhajte mlijeko s brašnom i ohladite. Pjenasto izradite maslac sa šećerom u prahu pa dodajte u kremu zajedno sa sokom od limuna.
6. Ohlađenu roladu nadjenite kremom i pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....