RECEPT DANA

Pastrnjak s mrkvom i jablančicama

Recept: MATIJA BALENT, executive chef hotela Sheraton Zagreb, Zlatni kuhar i državni prvak 2007.

SASTOJCI za 4 osobe:

* 30 dag pastrnjaka

* 5 dag maslaca

* 8 mladih mrkvi

* 15 dag zelenih šparoga

* 10 dag gljiva jablančica

* 3 dag kres salate

* mlado maslinovo ulje

* cvjetovi vlasca

* medvjeđi luk (srijemuš)

* sol i papar

1. Pastrnjak očistite, narežite na sitnije komade i stavite kuhati u slanu vodu u koju dodajte još maslac. Kad je kuhan i voda se na pola pokuhala, sve izmiksajte, usitnite te protisnite kroz sitno sito.

2. Mladu mrkvu očistite i skuhajte. Šparoge također skuhajte u slanoj vodi s malo maslaca. Jablančice očistite tako da im sastružete opnu te ih operete i brzo osušite. Gljive sotirajte na maslinovu ulju.

3. Ukrasite cvjetovima vlasca i medvjeđeg luka. Oko pirea stavite oprani kres i sotirane gljive pa još malo zalijte mladim maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 00:42