RECEPT DANA

Pepeljuga

RECEPT: Marija Šimić, slastičarnice Ivica i Marica, Zagreb

Za biskvit:

* 3 jaja

* 21 dag šećera

* 21 dag brašna

* 20 dag mrkve

* 1 prašak za pecivo

* 0,3 dl ulja

* 5 dl mlijeka

Za kremu:

* 50 dag očišćene hokaido buče

* 6 dl mlijeka

* 20 dag šećera

* malo cimeta

* malo đumbirova soka

1. Za biskvit istucite cijela jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa lagano promiješajte. Dodajte naribanu mrkvu, na kraju ulje i mlijeko.

2. Izlijte na lim i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 140-150 Celzijevih stupnjeva .

3. Za kremu kuhajte očišćenu i na kockice narezanu buču dok se ne ugusti. Masa mora biti glatka (slobodno je protisnite kroz sito).

4. Kad se ohladi, dodajte cimet i đumbirov sok. Opet promiješajte pa dodajte 25 dag maslaca i 25 dag šlaga. Sve rasporedite na hladni biskvit. Na ohlađeno možete dodati još šlaga i čokoladu, a možete i samu čokoladu bez šlaga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. prosinac 2024 21:04