RECEPT: Marija Šimić, slastičarnice Ivica i Marica, Zagreb
Za biskvit:
* 3 jaja
* 21 dag šećera
* 21 dag brašna
* 20 dag mrkve
* 1 prašak za pecivo
* 0,3 dl ulja
* 5 dl mlijeka
Za kremu:
* 50 dag očišćene hokaido buče
* 6 dl mlijeka
* 20 dag šećera
* malo cimeta
* malo đumbirova soka
1. Za biskvit istucite cijela jaja sa šećerom. Dodajte brašno i prašak za pecivo pa lagano promiješajte. Dodajte naribanu mrkvu, na kraju ulje i mlijeko.
2. Izlijte na lim i pecite 30 minuta u pećnici zagrijanoj na 140-150 Celzijevih stupnjeva .
3. Za kremu kuhajte očišćenu i na kockice narezanu buču dok se ne ugusti. Masa mora biti glatka (slobodno je protisnite kroz sito).
4. Kad se ohladi, dodajte cimet i đumbirov sok. Opet promiješajte pa dodajte 25 dag maslaca i 25 dag šlaga. Sve rasporedite na hladni biskvit. Na ohlađeno možete dodati još šlaga i čokoladu, a možete i samu čokoladu bez šlaga.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....