RECEPT DANA

Pileći file sa svježim šparogama

Recept: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela, Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 40 dag svježih šparoga

* 40 dag pilećeg filea

* 5 dag luka

* 2 dag svježe paprike

* 0,4 dl maslinova ulja

* kadulja

* timijan

* mljevena crvena paprika

* sol i papar

1. Šparoge skuhajte al dente pa ih narežite na tri dijela.

2. Donji dio šparoga narežite na manje komade i popržite s lukom, paprikom narezanom na kockice i piletinom začinjenom timijanom i kaduljom. Po želji prilikom prženja povrću možete dodati nekoliko kapi jabučnog octa.

3. Na poprženo meso i povrće stavite vrhove šparoga i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 04:31