RECEPT DANA

Punjena jaja

RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 8 jaja

* 15 dag tune ili sardina iz konzerve

* 10 dag majoneze

* sol

* papar

1. Jaja tvrdo skuhajte (oko 12 minuta, ovisno o veličini), ohladite, oljuštite im lupinu pa ih prerežite na pola.

2. Pažljivo izvadite polovice kuhanih žumanaca od bjelanaca. Žumanca usitnite vilicom, isto učinite s tunom pa smjesu začinite i povežite majonezom. Izradite finu pjenicu. Po potrebi je propasirajte.

3. Dobivenom pjenicom napunite dresir vrećicu pa je uštrcajte u polovice kuhanih bjelanaca. Ukrasite s malo zdrobljenih bjelanaca ili po želji. Servirajte ih u keramičkim žličicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 06:36