RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 8 jaja
* 15 dag tune ili sardina iz konzerve
* 10 dag majoneze
* sol
* papar
1. Jaja tvrdo skuhajte (oko 12 minuta, ovisno o veličini), ohladite, oljuštite im lupinu pa ih prerežite na pola.
2. Pažljivo izvadite polovice kuhanih žumanaca od bjelanaca. Žumanca usitnite vilicom, isto učinite s tunom pa smjesu začinite i povežite majonezom. Izradite finu pjenicu. Po potrebi je propasirajte.
3. Dobivenom pjenicom napunite dresir vrećicu pa je uštrcajte u polovice kuhanih bjelanaca. Ukrasite s malo zdrobljenih bjelanaca ili po želji. Servirajte ih u keramičkim žličicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....