RECEPT DANA

Pohani puževi

Puž ima malo masnoće i bogat je bjelančevinama, a njegovo meso sadrži puno mineralnih soli i esencijalnih aminokiselina

Ukoliko nikad do sada niste jeli puževe, svakako preporučujemo da isprobate ovaj recept koji nam je ustupila tvrtka Helicikultura iz Matulja, koja se bavi uzgojem gastronomskih puževa.

Sastojci za 4 osobe:

- 10 dag očišćenih i kuhanih puževa (1 staklenka)

- 2 jaja

- malo brašna

- krušne mrvice

- sol i papar

- ulje za prženje

1. Kuhane i očišćene puževe izvadite iz staklenke, ocijedite i posušite na papirnatom ubrusu.

2. Dobro prosušene puževe posolite i popaprite te redom uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice.

3. Kratko pržite u dubokom ulju. Poslužite uz tartar ili ajoli umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 04:21