SALATA OD TJESTENINE

Salata od tjestenine s povrćem i špekom

Isprobajte recept Slađane Herman, chefa restorana Herman iz Goričana i pobjednice Kuharskog kupa 2010. godine
 Željko Grgić/CROPIX

Za brzi ljetni obrok uz jeftine sastojke, preporučujemo da isprobate ovaj recept. Ako ste vegetarijanac, umjesto špeka upotrijebite tofu sir.

Za 4 osobe treba vam:

- 40 dag tjestenine (makaroni ili svrdla)

- 10 dag suhog špeka

-* 5 dag mladog luka

-* 5 dag kiselih krastavaca

- 10 dag svježe rajčice

- 1 dag senfa

- 5 dag majoneze

- 0,2 dl kiselog vrhnja

- 1 dag svježeg vlasca

Način pripreme:

1. Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi al dente pa je ohladite.

2. Povrće i špek nasjeckajte na sitne kockice i dodajte tjestenini zajedno s vrhnjem, majonezom i senfom. Posolite i popaprite po želji. Dobro ohladite.

3. Servirajte uz trešnjaste rajčice i pržene šnite špeka.

Pridružite nam se na Facebook stranici DELICIJE i podijelite nama svoja iskustva, te naučite štošta o kuhanju!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 06:39