RECEPT: MIHAEL TOMAC, chef restorana Club Waldinger, Osijek
SASTOJCI za 4 osobe:
* 48 dag kravljeg sira
* 40 dag suhe slavonske šunke
* 10 dag svježe crvene paprike
* 3 jaja
* 2 žlice svinjske masti
* 10 dag kukuruznog brašna
* 10 dag krušnih mrvica
* 20 dag svježeg kopra
* 1 dl vrhnja za kuhanje
* 2,5 dag maslaca
* 1,5 dl bijelog vina
* 10 dag kukuruznog brašna
* 10 dag krušnih mrvica
* 20 dag svježeg kopra
* 1 dl vrhnja za kuhanje
* 2,5 dag maslaca
* 1,5 dl bijelog vina
1. Svježi kravlji sir stavite u duboku posudu kako bi se smjesa lakše izmiješala. Dodajte 10 dag slavonske šunke narezane na kockice, svježu papriku narezanu na sitne kockice, cijelo jaje i začine.
2. Izmiješajte i oblikujte valjuške pa ih uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzno brašno.
3. U tavu stavite maslac, kad se otopi dodajte mu nasjeckani kopar, dolijte vrhnje za kuhanje i, kad sve prokuha, zalijte bijelim vinom. Okus doradite solju i paprom.
4. U tavu stavite svinjsku mast. Kad se ugrije, u njoj panirajte sir.
5. Kad dobije zlatnu boju, izvadite ga i servirajte s umakom od kopra. Ostatak šunke narežite na tanke šnite te ispecite da bude hrskava.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....