RECEPT DANA

Pohani slavonski sir

RECEPT: MIHAEL TOMAC, chef restorana Club Waldinger, Osijek

SASTOJCI za 4 osobe:

* 48 dag kravljeg sira

* 40 dag suhe slavonske šunke

* 10 dag svježe crvene paprike

* 3 jaja

* 2 žlice svinjske masti

* 10 dag kukuruznog brašna

* 10 dag krušnih mrvica

* 20 dag svježeg kopra

* 1 dl vrhnja za kuhanje

* 2,5 dag maslaca

* 1,5 dl bijelog vina

* 10 dag kukuruznog brašna

* 10 dag krušnih mrvica

* 20 dag svježeg kopra

* 1 dl vrhnja za kuhanje

* 2,5 dag maslaca

* 1,5 dl bijelog vina

1. Svježi kravlji sir stavite u duboku posudu kako bi se smjesa lakše izmiješala. Dodajte 10 dag slavonske šunke narezane na kockice, svježu papriku narezanu na sitne kockice, cijelo jaje i začine.

2. Izmiješajte i oblikujte valjuške pa ih uvaljajte u brašno, jaja i kukuruzno brašno.

3. U tavu stavite maslac, kad se otopi dodajte mu nasjeckani kopar, dolijte vrhnje za kuhanje i, kad sve prokuha, zalijte bijelim vinom. Okus doradite solju i paprom.

4. U tavu stavite svinjsku mast. Kad se ugrije, u njoj panirajte sir.

5. Kad dobije zlatnu boju, izvadite ga i servirajte s umakom od kopra. Ostatak šunke narežite na tanke šnite te ispecite da bude hrskava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 20:44