Recept: GORDANA DEROSSI, savjetnica za gastronomiju TZ Crikvenice
SASTOJCI:
* 50 dag glatkog brašna
* 2 žličice soli
* 2 žličice šećera
* 1 žlica ulja za tijesto + ulje za pečenje
* 1 vrećica suhog kvasca
1. Suhi kvasac stavite u 1,5 dl mlake vode, dodajte žličicu šećera i pustite da se digne. U brašno dodajte uzdigli kvasac, sol, preostali šećer i ulje te umijesite tijesto kao za kruh.
2. Pustite da se digne pa trgajte komadiće tijesta i oblikujte željene oblike.
3. Pričekajte da se tijesto još malo digne na drvenoj dasci pa ga sa svih strana ispržite u dubokom ulju.
4. Izvadite ga na papirnati ubrus da se ocijedi masnoća i po želji posipajte šećerom u prahu ili služite uz domaći pekmez.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....