RECEPT DANA

Potrgane gaće

Recept: GORDANA DEROSSI, savjetnica za gastronomiju TZ Crikvenice

SASTOJCI:

* 50 dag glatkog brašna

* 2 žličice soli

* 2 žličice šećera

* 1 žlica ulja za tijesto + ulje za pečenje

* 1 vrećica suhog kvasca

1. Suhi kvasac stavite u 1,5 dl mlake vode, dodajte žličicu šećera i pustite da se digne. U brašno dodajte uzdigli kvasac, sol, preostali šećer i ulje te umijesite tijesto kao za kruh.

2. Pustite da se digne pa trgajte komadiće tijesta i oblikujte željene oblike.

3. Pričekajte da se tijesto još malo digne na drvenoj dasci pa ga sa svih strana ispržite u dubokom ulju.

4. Izvadite ga na papirnati ubrus da se ocijedi masnoća i po želji posipajte šećerom u prahu ili služite uz domaći pekmez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 19:53