Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivica, državna prvakinja 2009. godine
SASTOJCI:
* 6 jaja
* 20 dag šećera
* malo muškatnog oraščića
* vanilin šećer
* malo cimeta u prahu
* 0,2 dl konjaka
* 0,8 dl ruma
* 5 dl slatkog vrhnja
* 5 dl mlijeka
1. Tri cijela jaja i tri žumanjka miješajte mikserom 2-3 minute, ne prevelikom brzinom, da se ne zapjeni.
2. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer, muškatni oraščić, cimet.
3. Smjesu premjestite u veću staklenu, dobro ohlađenu zdjelu. Dodajte konjak, rum, slatko vrhnje i mlijeko. Dobro izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi. Servirajte u dobro rashlađenim čašama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....