RECEPT DANA

Punč od jaja

Recept: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan, Koprivica, državna prvakinja 2009. godine

SASTOJCI:

* 6 jaja

* 20 dag šećera

* malo muškatnog oraščića

* vanilin šećer

* malo cimeta u prahu

* 0,2 dl konjaka

* 0,8 dl ruma

* 5 dl slatkog vrhnja

* 5 dl mlijeka

1. Tri cijela jaja i tri žumanjka miješajte mikserom 2-3 minute, ne prevelikom brzinom, da se ne zapjeni.

2. Postupno dodajte šećer, vanilin šećer, muškatni oraščić, cimet.

3. Smjesu premjestite u veću staklenu, dobro ohlađenu zdjelu. Dodajte konjak, rum, slatko vrhnje i mlijeko. Dobro izmiješajte i stavite u hladnjak da se ohladi. Servirajte u dobro rashlađenim čašama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. studeni 2024 12:03