Recept: ŽELJKO NEVEN BREMEC, predavač u Mediteranskom centru gastronomskih umjetnosti “Oliva Alegra”, kuhar 2008. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
4 filea pačjih prsa
sol i papar
maslinovo ulje
50 dag celera
30 dag bundeve
2 glavice luka
balzamski ocat
bundevine sjemenke
maslac
1. Pačja prsa začinite i marinirajte u maslinovom ulju preko noći u hladnjaku.
2. Stavite vodu da kuha pa je kad zavri posolite i u njoj skuhajte kockice celera. Kad omekšaju, izvadite ih i u istu vodu ubacite kockice bundeve pa kuhajte još par minuta.
3.Mikserom izradite pire od celera s malo maslaca te pire od bundeve.
4. Luk narežite pa ga popržite na maslacu. Dodajte žlicu šećera i dovedite do karamel boje.
5. Kožu pačjih prsa izrežite oštrim nožem i stavite na zagrijanu tavu. Pecite s jedne, pa s druge strane.
6. Skinite s vatre i pustite da na daski za rezanje odmori koji minut. Režite na tanke ploške i polijte masnoćom u kojoj su se prsa pekla.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....