Recept: BORIS KUZLARIĆ, chef restorana motela Jezero u Lokvama
SASTOJCI za 4 osobe:
* 4 srednje kisele jabuke
* 10 dag grubo mljevenih lješnjaka
* 20 dag svježeg kravljeg sira
* 5 dag šećera
* 1 jaje
* 1 vanilin šećer
* 50 dag lisnatog tijesta
1. Jabuke ogulite i izdubite. Sir, vanilin šećer i orahe izmiješajte, dodajte jaje i sve dobro izradite.
2. Lisnato tijesto razvaljajte na debljinu od 5 mm i podijelite na 4 dijela.
3. Jabuku napunite pripremljenom smjesom od sira i oraha, stavite je na sredinu tijesta te ga zatvorite (umotajte u tijesto).
4. Pecite oko 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....