RECEPT DANA

Salata od jaja

RECEPT: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela. Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine

SASTOJCI za 4 osobe:

* 4 jaja

* po 3 dag cikorije, matovilca i mladog radiča

* 20 dag šparoga

* pola vezice vlasca

* 10 dag krumpira

* ulje za prženje

* sol i papar

Za dressing:

* 5 dag senfa

* 0,3 dl vinskog octa

* 1 jaje

* 6 dag svježe crvene paprike

* 4 dag luka

* pola vezice vlasca

* 0,5 dl maslinova ulja

* sol i papar

* prstohvat šećera

1. Jaja skuhajte, najbolje meko kuhana.

2. Na tanjur stavite najprije mladu sezonsku lisnatu salatu, na to kuhane šparoge i jaja. Prelijte dressingom i ukrasite slamom od krumpira, koju ćete dobiti tako da tanke ploškice krumpira narežete na trakice i ispržite u dubokom ulju.

3. Za umak, jaje naribajte na sitni ribež. Dodajte sitno nasjeckan luk, vlasac i crvenu papriku narezanu na sitne kockice te ostale namirnice. Sve promiješajte dok ne dobijete finu, ujednačenu smjesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 05:49