RECEPT: MATIJA BALENT, executive chef Sheraton Zagreb hotela. Zlatni kuhar i državni prvak 2007. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 4 jaja
* po 3 dag cikorije, matovilca i mladog radiča
* 20 dag šparoga
* pola vezice vlasca
* 10 dag krumpira
* ulje za prženje
* sol i papar
Za dressing:
* 5 dag senfa
* 0,3 dl vinskog octa
* 1 jaje
* 6 dag svježe crvene paprike
* 4 dag luka
* pola vezice vlasca
* 0,5 dl maslinova ulja
* sol i papar
* prstohvat šećera
1. Jaja skuhajte, najbolje meko kuhana.
2. Na tanjur stavite najprije mladu sezonsku lisnatu salatu, na to kuhane šparoge i jaja. Prelijte dressingom i ukrasite slamom od krumpira, koju ćete dobiti tako da tanke ploškice krumpira narežete na trakice i ispržite u dubokom ulju.
3. Za umak, jaje naribajte na sitni ribež. Dodajte sitno nasjeckan luk, vlasac i crvenu papriku narezanu na sitne kockice te ostale namirnice. Sve promiješajte dok ne dobijete finu, ujednačenu smjesu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....