RECEPT: NIKOLINA LONČAR, chef restorana Zlatan u Koprivnici, državna prvakinja 2009. godine
SASTOJCI za 4 osobe:
* 50 dag mljevene teletine ili svinjetine
* 20 dag mljevene piletine (filea)
* 8 jaja
* pola štruce starog kruha
* 1 glavica crvenog luka
* 2 režnja češnjaka
* malo crvene paprike
* sol i papar
1. Pomiješajte obje vrste mesa, začinite i dodajte dva jaja. Namrvljeni barem dan star kruh (samo sredina bez kore) namočite u malo vode pa ocijedite i dodajte mesu.
2. Luk i češnjak sitno naribajte ili usitnite u multipraktiku. Sve sastojke dobro povežite i pola stavite u kalup ili na radnu površinu ako planirate oblikovati roladu.
3. Preostala jaja tvrdo skuhajte (oko 12 minuta, ovisno o veličini), ohladite, oljuštite im lupinu i stavite ih na mesnu štrucu. Završite s ostatkom mesne mase, oblikujte roladu pa odozgo premažite jajem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva od 45 do 60 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....