RECEPT DANA

Samoborski krafni

Recept: slastičarnica U prolazu, Samobor

SASTOJCI:

* 1 kg brašna

* 3 dl mlijeka

* 3 cijela jaja

* 12 dag šećera

* 1 dl ulja

* naribana korica 1 limuna

* 3 žlice ruma

* sol

* 1 l ulja za prženje

* 15 dag pekmeza od marelica

* šećer u prahu za posipanje

1. Stavite kvasac u mlako mlijeko s malo šećera da se uzdiže. U međuvremenu u jednoj posudi umutite jaja, ulje, rum, mlijeko, šećer i limunovu koricu.

2. U zdjelu stavite brašno, uzdigli kvas i mješavinu s jajima pa dobro izmijesite. Ako vam je tijesto žilavo, dodajte malo mlijeka. Ostavite da se diže 30 do 45 minuta.

3. Razvaljajte na debljinu od centimetar i pol pa kalupom ili čašom vadite krafne. Rasporedite ih na pobrašnjen lim i ostavite da se dižu pola sata.

4. Pržite ih u vrućem dubokom ulju tako da ih sa svake strane pržite po 2-3 minute. Da bi nastali karakteristični prstenovi, smijete ih okrenuti samo jedanput.

5. Pekmez od marelica stavite u dresirnu vrećicu pa ga uštrcajte u toplu krafnu. Pospite šećerom u prahu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 07:02