Recept: slastičarnica U prolazu, Samobor
SASTOJCI:
* 1 kg brašna
* 3 dl mlijeka
* 3 cijela jaja
* 12 dag šećera
* 1 dl ulja
* naribana korica 1 limuna
* 3 žlice ruma
* sol
* 1 l ulja za prženje
* 15 dag pekmeza od marelica
* šećer u prahu za posipanje
1. Stavite kvasac u mlako mlijeko s malo šećera da se uzdiže. U međuvremenu u jednoj posudi umutite jaja, ulje, rum, mlijeko, šećer i limunovu koricu.
2. U zdjelu stavite brašno, uzdigli kvas i mješavinu s jajima pa dobro izmijesite. Ako vam je tijesto žilavo, dodajte malo mlijeka. Ostavite da se diže 30 do 45 minuta.
3. Razvaljajte na debljinu od centimetar i pol pa kalupom ili čašom vadite krafne. Rasporedite ih na pobrašnjen lim i ostavite da se dižu pola sata.
4. Pržite ih u vrućem dubokom ulju tako da ih sa svake strane pržite po 2-3 minute. Da bi nastali karakteristični prstenovi, smijete ih okrenuti samo jedanput.
5. Pekmez od marelica stavite u dresirnu vrećicu pa ga uštrcajte u toplu krafnu. Pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....