ODLAZE KUĆI

Švicarska nije uspjela pobijediti i zakomplicirati život Čileu i Španjolskoj

ZAGREB - Prema onome kakav su nogomet odigrali na ovom Mundijalu, Švicarska i Honduras nisu ni zaslužili mjesto u osmini finala. Vraćaju se kući i nitko zbog toga neće žaliti, nitko osim njihovih navijača...

Švicarci su bili “one-hit wonder”, jer ona senzacionalna pobjeda protiv Španjolske (1-0) i jedini gol kojeg su zabili bilo je sve što su pokazali. Honduras je imao još skromniji učinak. Oni odlaze iz Južne Afrike a da nisu ni gol zabili.

U izravnom sudaru u Bloemfontainu ove dvije reprezentacije odigrale su dosadnu utakmicu bez golova. Ulog je bio ogroman, mogućnost prolaza dalje, bolja za Švicarce jer Honduras bi prošao samo u ludom scenariju, kao da je bio dodatni uteg za obje momčad koje ionako nisu prepoznatljive po lepršavom nogometu.

Švicarska je imala nešto više od igre, ali bez pravih šansi. Hitzfeldova momčad ionako nije naučila napadati nego svoju prigodu vide u kontranapadima.

Najbolju šansu vidjeli smo pred vratima Švicarske na početku drugog poluvremna, ali je u 52. minuti Suazo zapucao prigodu za vodstvo. U nastavku je bilo nešto više uzbuđenja, imali su i Švicarci neke šanse, ali sve je to bilo premalo da bi se mogli nečemu nadati. Posebno u situaciji kad im je trebala pobjeda od dva gola razlike jer i postizanje jednog gola za njih je bila nemoguća misija. Honduras je čak zabio, ali im je gol poništen zbog zaleđa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 06:22