RECEPT DANA

Tornjići od maka

RECEPT: Grozdana Bohoroč, chef restorana Fantasy u Ludbregu

SASTOJCI

Za tijesto:

* 7 jaja

* 25 dag šećera

* 15 dag margarina

*1/2 praška za pecivo

* 3 vanilin šećera

* 25 dag mljevenog maka

* 1 žlica krušnih mrvica

* naribana korica neprskane naranče

Za kremu:

* 5 dl vrhnja za šlag

* 50 dag sira mascarponea

* 1 vanilin šećer

* 1 paketić želatine

1. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa dodajte omekšali margarin, prašak za pecivo, vanilin šećer, mljeveni mak, krušne mrvice, narančinu koricu i na kraju snijeg od bjelanjaka.

2. Ulijte smjesu u namašćene kalupiće i pecite 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. Ispečene tornjiće ohladite i prerežite na tri dijela pa nadjenite kremom od mascarponea koju napravite tako da lagano izmiješate sve sastojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2024 11:19