RECEPT: Grozdana Bohoroč, chef restorana Fantasy u Ludbregu
SASTOJCI
Za tijesto:
* 7 jaja
* 25 dag šećera
* 15 dag margarina
*1/2 praška za pecivo
* 3 vanilin šećera
* 25 dag mljevenog maka
* 1 žlica krušnih mrvica
* naribana korica neprskane naranče
Za kremu:
* 5 dl vrhnja za šlag
* 50 dag sira mascarponea
* 1 vanilin šećer
* 1 paketić želatine
1. Pjenasto umutite žumanjke sa šećerom pa dodajte omekšali margarin, prašak za pecivo, vanilin šećer, mljeveni mak, krušne mrvice, narančinu koricu i na kraju snijeg od bjelanjaka.
2. Ulijte smjesu u namašćene kalupiće i pecite 30 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
3. Ispečene tornjiće ohladite i prerežite na tri dijela pa nadjenite kremom od mascarponea koju napravite tako da lagano izmiješate sve sastojke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....