Recept: DRAGAN GRBIĆ, chef zagrebačkog People’s restaurant&lounge bara
SASTOJCI (za 4 osobe):
* 16 filea manjih trilji
* 1 manji korijen celera
* 1 manja cikla
* 2 bjelanca
* 2 dl slatkog vrhnja
* 1 veća glavica luka
* 4 žlice kvalitetnog bijelog vina
* 1 žlica maslaca
* 4 grančice mente
* 4 grančice mladog stolisnika
* 4 grančice peršina
* sol
* papar
1. Na maslacu zažutite nasjeckani luk, podlijte bijelim vinom. Kad alkohol iz vina ishlapi, dodajte slatko vrhnje, posolite, popaprite, reducirajte na dvije trećine pa ohladite da se umak stisne.
2. Ciklu i celer ogulite i na mesoreznici narežite tanke kolutove. Manjim kalupima kriške povrća oblikujte u krugove.
3. Filete trilji posolite i rasporedite ih na masni papir na limu za pečenje. Pecite 4 minute u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
4. Pečene trilje servirajte s hladnim umakom od maslaca, kolutovima cikle i celera, tučenim bjelancem i začinskim travama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....