CESAR CAR BELO HORIZONTEA

VELIKI BRAZILSKI HEROJ 'Mučimo se, patimo, pritisak naših navijača je prestrašan'

Premda su mnogi sumnjali u njega, vratar Julio Cesar bio je junak brazilske pobjede protiv Čilea u osmini finala Svjetskog prvenstva obranivši dva jedanaesterca. 'Jedinica' Toronta je tijekom susreta imala nekoliko zapaženih obrana, a zatim je prilikom izvođenja jedanaesteraca zaustavila udarce Pinille i Sancheza.

"Samo plačem na prvenstvima. Prije četiri godine sam plakao od tuge kada smo ispali u četvrtfinalu. Danas plačem od sreće. Bilo je iznimno teško i dramatično. Pritisak igranja u domovini pred našim navijačima je strašan. No, uspjeli smo preskočiti Čile i sada će biti lakše," kazao je Cesar.

Pohvale bivšem vrataru Flamenga, Intera i Queens Park Rangersa izrekao je i brazilski napadač Hulk. "Julio je bio sjajan. Hvala mu na sjajnoj predstavi koja nas je ostavila u igri za svjetsku krunu. Znali smo da će biti teško. Mučili smo se, patili, ali smo ipak uspjeli," zaključio je napadač ruskog Zenita.

- Teško je ovo prihvatiti. Teško je napustiti prvenstvo nakon što si ispao na ovakav način. Naravno da bi bilo jednako zasluženo i da smo mi prošli. Šteta, moji su igrači prazni, ali moram priznati kako sam i maksimalno ponosan na njih - rekao je Argentinac Jorge Sampaoli, izbornik Čilea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. rujan 2024 16:26