RICHARD LUGNER

Multimilijarder (91) preminuo dva mjeseca nakon vjenčanja s 50 godina mlađom: Imao je pet žena i ekstravagantan život

Richard se često družio sa slavnim zvijezdama, a poznat je i po svojim brojnim brakovima

Simone Reiländer i Richard Lugner

 Manfred Siebinger/imago Stock&people/profimedia

Austrijski multimilijarder Richard Lugner, poznat po svom raskošnom i ekstravagantnom stilu života, je preminuo, piše The Sun. Imao je 91 godinu, a posljednjih se nekoliko mjeseci borio sa zdravstvenim problemima. Preminuo je u svojoj vili u Beču.

image

Richard Lugner

Max Slovencik/Afp

Richard je iza sebe ostavio suprugu Simone Bienchen Reiländer, 42-godišnju glumicu s kojom se vjenčao prije dva mjeseca. Par je prošao trnovit put dok nisu došli do vjenčanja. Zaručili su se u listopadu prošle godine, ali su ubrzo nakon i prekinuli.

image

Simone Reiländer i Richard Lugner

Andreas Tischler/afp/profimedia

Nakon što su se pomirili, organizirali su vjenčanje kod matičara. Na vjenčanje u gradskoj vijećnici su pozvali 50 uzvanika, 30 novinara i brojne snimatelje. "Sad smo okovani lancima jedno za drugo", rekao je tada Lugner.

Inače, par je vjenčala matičarka koja je Richarda vjenčala i s njegovom bivšom suprugom Cathy Lugner.

image

Simone Reiländer i Richard Lugner

Manfred Siebinger/imago Stock&people/profimedia

Svoju prvu bračnu noć su proveli u jednom luksuznom hotelu, a glumica Simone je rekla: "Imali smo jako dugu prvu bračnu noć. Dužu nego što je trajalo vjenčanje i slavlje."

Lugneru je Simone bila šesta supruga. S prvom suprugom Christine Gmeiner vjenčao se 1961. godine, a u braku su bili 17 godina, sve do 1978. Godinu dana nakon razvoda se vjenčao s Cornelijom Hahn, s kojom je u braku bio četiri godine. Nakon razvoda od druge supruge je 1984. oženio Susanne Dietrich, koja je preminula u 34. godini nakon operacije nosa. Sa svojom četvrtom suprugom Christinom Lugner je bio dugih 16 godina, a rastali su se 2007. godine. Prije Simone je dvije godine bio vjenčan s Cathy Lugner, koja je od njega bila mlađa 57 godina.

image

Richard Lugner i bivša djevojka Bambi

Joe Klamar/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. kolovoz 2024 08:40