NAKON TRAGEDIJE

BLISKA PRIJATELJICA 'Bili smo jako zabrinuti za L'Wren, ali nitko nije mislio da bi mogla počiniti samoubojstvo'

(FILES) In this photo taken on May 7, 2012 in New York, Mick Jagger and L'Wren Scott attend the Costume Institute Benefit at The Metropolitan Museum of Art, celebrating the opening of Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations. L'Wren Scott, American fashion designer to the stars and long-time girlfriend of Rolling Stones frontman Mick Jagger, was found dead at her New York apartment on March 17, 2014. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
 TIMOTHY A. CLARY/AFP

L'Wren Scott provela je neko vrijeme u društvu prijatelja večer prije nego što je počinila samoubojstvo.

Cathy Horyn, prijatljica te modna kritičarka u svojoj kolumni u New York Timesu otkrila je kako su svi bili zabrinuti za nju, ali nitko nije ni pomislio da bi mogla počiniti samoubojstvo.

'Bila je s prijateljicama u nedjelju navečer, i da, postojala je velika doza zabrinutosti za nju, ali ne, nitko nije mislio da bi to mogla učiniti', otkrila je te dodala kako je dugogodišnjoj prijatelji preporučila da se povuče iz biznisa radi vlastitog zdravlja prije samo nekoliko mjeseci jer su svi vidjeli da je financijski dugovi izjedaju psihički.

'Bez obzira koliko je bolna njezina odluka bila da ugasi tvrtku naposljetku, mislim da to ipak nije bio razlog njezine smrti. Niti bi se povodom za to trebao pridodati navodnom prekidu s Mickom, što nije istina, to su sve gluposti', dodala je.

Nakon što je L'Wren počinila samoubojstvo američki mediji pisali su kako je moguć razlog njezini financijski problemi. Također, pisalo se i kako je dizajnerica odbijala financijsku pomoć od svog dečka Micka Jaggera s kojim je bila preko 12 godina u vezi.

No, samo nekoliko dana nakon njezine smrti, procurili su novi detalji. Tako je otkriveno da je L'Wren 2012. godine podigla hipoteku na stan vrijedan oko 5 milijuna dolara kako ni mogla pokriti dio dugova svoje tvrtke.

'Taj stan joj je kupio slavni roker, a kad je saznao da je podigla tu hipoteku otplatio ju je kao i dug koji je njezina tvrtka imala', tvrdi izvor.

Navodno je Mick bio jako ljutit jer je za njega taj posao bio samo bacanje novca u vjetar, a tako su smatrali i neki drugi njezini prijatelji poput Tommyja Hilfigera od kojeg je posuđivala novac.

Kad joj je otplatio te, ali i još neke kasnije dugove, Mick joj je rekao da ga malo ostavi na miru te da mu se javi kad se sabere.

Iako su te svote za Micka bile prava sitnica, čini se kako je kap koja je prelila čašu činjenica da ekipa Rolling Stonesa L'Wren zvala svojom Yoko Ono, a na turneju po Australiji su otišli bez nje jer joj je Mick rekao da se ne pojavljuje.

Samo nekoliko dana nakon njihovog odlaska, L'Wren se objesila u stanu koji joj je Mick kupio.

'Bili su nerazdvojni do samog kraja. On je napravio sve što je mogao da joj pomogne. Došlo je do određene frustracije da se novac razbacuje u rupu bez dna i on nije bio jedini investitor koji je smatrao da je to tako', otkriva drugi izvor za Daily Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:25