EUROSONG 2010.

Google pokrenuo web za praćenje popularnosti natjecatelja

Na osnovu brojnosti pretraga, Google je izračunao koliko bi bodova pojedini predstavnik mogao osvojiti u Oslu. Femminemki nema ni blizu vrha.

Najveća svjetska tražilica Google je uoči ovogodišnjeg Eurosonga pokrenula posebnu stranicu " Predictor" na kojoj se može pratiti popularnost predstavnika pojedinih zemalja. Na osnovu brojnosti pretraga, Google je izračunao koliko bi bodova pojedini predstavnik mogao osvojiti u Oslu, no s obzirom da 50 posto glasova daje stručni žiri, predviđanja nikako ne mogu biti točna.

Tako primjerice, hrvatske predstavnice, grupa Feminnem, trenutno imaju tek 30 bodova, što ih je smjestilo na nezahvalno 20. mjesto. Ova ljestvica u potpunom je neskladu s predviđanjima na kladionicama prema kojima su naše djevojke na visokom 5. mjestu.

Google je prvu na listi stavio Nijemicu Lenu, koja bi na Eurosongu prema njima trebala osvojiti čak 354 boda, a slijede je gruzijska predstavnica Sofia Nizharadze (233 boda, Thea Garrett koja predstavlja Maltu (119 bodova), Poljak Marcin Mrozinski te Šveđanka Anna Bergendahl.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:55