‘FACELIFTING’

Abramovič se boji da je Chelsea pročitana knjiga

Mourinhov šamar još uvijek snažno odjekuje Stamford Bridgeom. Abramovič će na ljeto krenuti u rekonstrukciju momčadi koja nikako da mu donese njegovu opsesiju - naslov u Ligi prvaka
 AFP

ZAGREB - Vlasnik Chelseaja spada u kategoriju ljudi koji bi značenje riječi “recesija” vjerojatno morali provjeriti u riječniku stranih riječi. Ako nas empirija ne vara, Roman Abramovič ovoga bi ljeta, uz madridskog kolegu Florentina Pereza, trebao biti jedan od glavnih kupaca na nogometnoj dražbi vrijednoj desetke (možda i stotinu?) milijuna eura. Tržište će, kao i svake godine, ponuditi nekoliko velikih riba, a Real i Chelsea su ispadanjem u osmini finala Lige prvaka postali najveći kandidati za “luzere” godine. Čak ih ni domaći naslovi, za koji su još uvijek u igri, ne bi u potpunosti izbacili iz igre za tu nimalo laskavu titulu. Kako bi izbjegli takvu sudbinu i sljedeće sezone, najbogatiji nogometni meštri krenut će u novu “utrku u naoružanju” koja je već mnogo puta pokazala besmislenost i doživjela fijasko.

Otočni novinari tvrde da je Abramoviča jako zaboljelo ispadanje od Mourinhova Intera. Portugalac je taktički nadmudrio Ancelottija i potvrdio da nije bez veze upozoravao kako poznaje družinu sa Stamford Bridgea bolje od ikoga drugog. Iako je iz Chelseaja otišao prije tri godine, Portugalac zna da i danas u svlačionici “bluesa” stanuje manje-više ista momčad kao i tijekom njegova mandata. Promjene su napravljene, ali okosnica je ostala ista. Ako je te slabosti znao razgolititi i Mourinho, Abramovič se boji kako bi njegovu trupu svi mogli čitati kao otvorenu knjigu.

Da bi izbjegao taj scenarij i unio potrebnu svježu krv u momčad, bogati Rus obavit će ozbiljne zahvate u svojoj momčadi. Hoće li metla zahvatiti i Carla Ancelottija? Dugo je vabio Talijana na svoju klupu pa je teško vjerovati da će ga se tako brzo htjeti riješiti. Ipak, rok trajanja trenera pod Abramovičem je u rangu svježeg mlijeka pa Carla ne bi smio opustiti ni tri milijuna funti vrijedan godišnji ugovor koji traje do ljeta 2012. godine.





Abramovičeva ljetna tržnica

Ribery i Torres bili bi Romanov bingo

Želi ih dovesti:

Fernando Torres (Liverpool)

Španjolčeva budućnost u Liverppolu vjerojatno ovisi o tome hoće li “redsi” uloviti četvrto mjesto u Premier ligi, odnosno kvalifikacije za Ligu prvaka. Ukoliko odluči pronaći momčad s kojom može nešto osvojiti, Chelsea će biti među najzainteresiranijim kupcima.

Franck Ribery (Bayern)

Genijalni Francuz može birati klub u kojem želi nastaviti karijeru. Odugovlačenjem produljenja ugovora s Bayernom trenira živce navijača i klupskih čelnika. Čini se da je odlučio otići iz Bavarske put Španjolske, ali ni Abramovič neće propustiti ubaciti se u utrku ako do nje dođe.

Sergio Agüero (Atletico Madrid)

Da se Atletico odlučio na prodaju prošlog ljeta, vjerojatno bi cijena za Maradonina zeta dosegnula plafon. Ovako, Madriđani se moraju nadati da će Kun biti hit Svjetskog prvenstva jer je klupska sezona frustrirajuća. Ancelotti bi ga objeručke prihvatio u svoju momčad.

Marek Hamšik (Lazio)

Još jedan od onih čija bi cijena mogla probiti granicu dobrog ukusa ukoliko zablista na SP-u. Veznjak Lazija bio bi osvježenje za Chelsea, ali i za engleski nogomet. Pitanje je koliko bi mu trebalo da se prilagodi.

Bastian Schweinsteiger (Bayern)

Teško će ga Bayern pustiti, ali to neće spriječiti Abramoviča da proba napraviti ono što je pokušao i u ljeto 2008. Osvježio bi vezni red “bluesa” kojem je potrebna svježa krv.

Maicon (Inter)

Abramovič se ponovno zaljubio u brazilskog beka nakon što je u uzvratnoj utakmici osmine finala LP-a radio velike neugodnosti lijevoj strani obrane Chelseaja. Više ni njegov, navodno problematičan karakter ne bi bio problem.

Želi ih se riješiti:

Joe Cole

Čini se kako je umjetnik s loptom, s dugim stažom na Stamford Bridgeu (od 2003.), prvi na listi za odstrijel. Ugovor mu završava na ljeto, a zbog čestih ozljeda idealan je za rezanje troškova.

Deco

Doveo ga je Scolari, ali portugalski Brazilac nikada nije “pustio korijenje” u Premiershipu. Britanski novinari hvale se kako su i predviđali takav rasplet pa je očito da za njim nitko neće plakati.

Ricardo Carvalho

Stigao je s Mourinhom, bio njegov ključni obrambeni čovjek, ali više nije u takvoj formi i vjerojatno odlazi u paru sa sunarodnjakom Paulom Ferreirom.

Salomon Kalou

Tko bi htio zadržati napadača koji u prvenstvu cijele sezone nije zabio ni gol?!

Juliano Belletti

Započeo samo 22 utakmice u protekle dvije sezone. Muče ga i godine - u lipnju će navršiti 34.

Hilario

Čechovom ozljedom morao na vrata i svima je jako žao što je morao. Katastrofalan u porazu od Manchester Cityja (2-4). Chelsea treba boljeg drugog vratara.

Ni na nebu ni na zemlji:

Michael Ballack

Ponuđeno mu je jednogodišnje produljenje ugovora, ali on želi potpisati na još dvije, makar zarađivao i manje. Očito se želi zadržati u Londonu do Olimpijskih igara...

Nicolas Anelka

Ptica selica na Stamford Bridgeu igra najbolji nogomet u karijeri. Pregovori o produljenju su se otegnuli, ali vjerojatno će potpisati na još tri godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 09:05