IVANKOVIĆEVE IDEJE

BEČKI RECEPT ZA LUDOGOREC Sammir usamljen u vrhu napada, Fernandez i Soudani napadaju s krila

Ivanković još dvoji da li u udarnih jedanaest postaviti defenzivnijeg Sarea ili ofenzivnije igrače poput Antolića, Husejinovića ili Pamića. Na golu će biti Zelenika

Ima li Branko Ivanković ideju? Ona je najbitnija u trenucima dok Dinamov motor trokira. Kako posložiti momčad u Sofiji? Ta utakmica može sve okrenuti, Modre vratiti u pozitivno ozračje. Zamislite rasplet ovog tjedna: trijumf protiv Ludogoreca, pa onda protiv Rijeke u Maksimiru! Odmah se aktivira priča "od trnja do zvijezda". Tako to zna biti u nogometu, ne bi bilo ni prvi ni zadnji put. Ali mogu li Modri do takvog raspleta? Kad bi se u obzir uzelo sve ono što su ponudili u posljednjim utakmicama, morali bismo zaključiti da se takva misija čini podosta nemogućom.

No pitanje s početka teksta ima odgovor koji budi nadu. Ivanković ima ideju! Dinamo je svoju najbolju utakmicu ove sezone odigrao u Beču protiv Austrije. S obzirom da je malo vremena na modroj klupi, Ivanković nema vremena za temeljite zahvate, pa je pametno zaključio da se treba okrenuti onome što je bilo dobro, u ovom slučaju najbolje. Po informacijama koje dolaze iz Maksimirske 128, Dinamo bi u Sofiji trebao kopirati ideju koja se rodila u glavi Damira Krznara i Zorana Mamića. Sammir bi trebao biti tzv. lažna špica! Tako je počeo u Beču, kasnije se povukao pa je formacija tvorila romb. Ali na lijepom plavom Dunavu Sammir je odigrao svoju najbolju utakmicu sezone.

Na bokovima bi trebali biti Soudani i Fernandes, ali s intencijom ubacivanja u srce protivničkog šesnaesterca. Na vratima će biti Zelenika, u obrani Pinto, Šimunović, Šimunić i Pivarić, eventualno Lima. Naravno da će defenzivni vezni biti Arijan Ademi, a u momčadi će sigurno biti i Marcelo Brozović. Ivanković još dvoji da li u udarnih jedanaest postaviti defenzivnijeg Sarea ili ofenzivnije igrače poput A ntolića, Husejinovića ili Pamića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:40