IZBORNIK NA OPREZU

FELIPE SCOLARI SE BOJI MEKSIKA Moramo biti spremni, oni su nam kamenčić u cipeli

 afp

Čini se da je brazilski izbornik Luiz Felipe Scolari odustao od retorike “prvo Hrvatska, onda ostali”. U subotu je novinarima otkrio kako je na treninzima počeo uvježbavati taktička rješenja za dvoboj s Meksikom (17. lipnja).

“El Tri” je, naime, dobio dvije od posljednje tri utakmice protiv Brazila, od kojih je jedna bila u finalu Olimpijskih igara 2012. u Londonu. Scolari objašnjava da Herrerina momčad oštro kažnjava svaki obrambeni kiks.

- U zadnjih deset utakmica protiv Meksika primili smo isto toliko golova. Oni su nam kamenčić u cipeli, zbog toga se moramo posebno dobro pripremiti - poručio je Scolari, koji je posebne instrukcije davao stoperima Danteu, Davidu Luizu, Henriqueu i Thiagu Silvi.

Upravo će potonji zbog lakše ozljede propustiti sutrašnju prijateljsku utakmicu protiv Paname u Goiâniji. Silva se žalio na bolove u mišićima pa mu je Scolari odlučio dati nekoliko dana da se osvježi.

- Čekaju nas još dvije prijateljske utakmice (u petak protiv Srbije, nap. a.) i bolje je da ga koristim kada će biti u odličnoj kondiciji, nego sada, kada nije potpuno spreman. Silva će sljedećih dana trenirati sam dok mu se noge ne oporave - objasnio je.

Brazilci su zabrinuti i za zdravstveno stanje Šahtjorovog 21-godišnjeg krilnog igrača Bernarda, koji je prilikom duela s Paulinhom na treningu uganuo gležanj. Liječnici kažu da ozljeda nije ozbiljnije prirode, ali Bernard će nekoliko dana morati mirovati.

- Nisam ga iščašio, samo je naotečen. Otišao sam s treninga jer sam se bojao da se ne dogodi nešto teže. Ovo su neizbježne stvari u pripremama za Svjetsko prvenstvo i siguran sam da moj nastup nije pod upitnikom - izjavio je Bernard.

Brazilski su novinari iz subotnjeg treninga iščitali startnu postavu za utakmicu s Panamom. Ona bi trebala izgledati ovako: Júlio César - Daniel Alves, Dante, David Luiz, Marcelo - Luiz Gustavo, Paulinho - Oscar, Hulk, Fred - Neymar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 06:31