PREPOROĐENI DINAMO

FOTO: MAMIĆ: 'Pogodili smo s puno stvari, morali smo dobiti'; COCU: 'Užasna atmosfera...'

 Ronald Goršić/CROPIX

Zoran Mamić je bio zadovoljan, razumno, jer Dinamo je opet djelovao kao momčad, igrao na međunarodnoj razini, a toga u posljednjim nastupima nije bilo. Iako ostaje žal za pobjedom koja bi Modre posve vratila u ravnopravan položaj za prolaz s PSV-om i Čornomorecom.

- Čestitao bih dečkima i zahvalio im se na jako dobro odigranoj utakmici. Gotovo 100 posto su ispunili zahtjeve koje smo stavili pred njih. Nažalost, nismo poentirali s tri boda koji bi nas vratili u igru za prolazak skupine na pravi način, ali ponovno smo na pravom putu. Očito je po igri da smo pogodili s puno stvari. Po igri smo zaslužilo pobjedu, kontrolirali smo utakmicu, imali dosta prigoda, uz malo više mirnoće u završnici i suradnje, trebali smo doći do trijumfa.

Na pitanje "Nije li znakovito da su pod njegovim vodstvom odigrali veću drugu vrlo dobru europsku utakmicu", odgovorio je:

- Kaže se da se prvi mačići bacaju u vodu. Sretan sam da ekipa dobro reagira, to nije samo moja zasluga, nego cijelog stožera, prije svega igrača koji provode na terenu što tražimo.

Je li vam žao što ste krajem kolovoza prepustili klupu Ivankoviću?

- Teško je o tome razmišljati, no činjenica je da ova momčad puno više vrijedi nego što je napravila.

Vjerujete da je prolaz moguć?

- Sportski je nadati se, ekipa ima kvalitetu, moramo dobiti utakmicu za dva tjedna u Nizozemskoj da bismo imali šansu. Problem je s ozljedama, Sammir je zbog stopala morao izaći, suparnik ga je nagazio, a zna se da momčad s njim i bez nje nije ista. Primio je blokadu u poluvremenu, htio je igrati, no nije mogao. Addy je opet imao muke s aduktorom. Posebni komplimenti veznom redu, koji je napravio golem posao, Antoliću, Brozoviću i Ademiju.

Sammir u napadu? Je li to stalna orijentacija?

- Ovakva utakmica iziskuje drugačiji pristup u našim glavama, to nije njegova najbolja pozicija, imamo za to mjesto tri jako dobra napadača koji će igrati u domaćem prvenstvu.

Za prazne tribine je rekao:

- Pozitivna je stvar što smo puno toga ispravljali u igri, a igrači su nas čuli. Iako je bespredmetno raspravljati je li bolje igrati s publikom ili bez nje.

Trener PSV-a Phillip Cocu na istu je temu rekao:

- Ovo je bila čudna utakmica i atmosfera, kakva me ne veseli.

Nizozemac je pohvalio Dinamo:

- Rekao sam prije susreta, Dinamo je u prava dva nastupa zaslužio više. Domaćn je odigrao zbilja dobru utakmicu, bilo je teško za nas, zadovoljan sam jednim bodom.

Na Cocuovo zadovoljstvo bodom, Mamić je zaključio:

- Sigurno je sagledao stanje na terenu, u prvom poluvremenu smo imali 4-5 iznimno dobrih situacija. U nastavku su oni podignuli razinu igre, mi smo pridonijeli jer nismo mogli držati onakav tempo, premda nije bio ni puno manji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:13