ADIOS ESPAŃA

Hajdukovi aduti mladost i glad za pobjedama

Odjeci priprema Hajduka u Marbelli kažu da bi Splićani na proljeće trebali ostvariti ciljeve
Zadar, 051209.Stadion Stanovi.17.kolo 1HNL izmedju NK Zadar - NK Hajduk.Na fotografiji: Edoardo Reja trener NK Hajduk.Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
 Vladimir Dugandzic / CROPIX

SPLIT - Kakav ćemo Hajduk gledati na proljeće, pitanje je koje intrigira pristaše “bijelih”, posebno one jako privržene navijače koji teško podnose činjenicu da Splićani zimuju na 7. mjestu u 1. HNL.

Hajduk je pomlađen, s dosta igrača u kadru od kojih se očekuje da budu motivirani, gladni uspjeha, pobjeda i osobnog napretka. Potencijal postoji, a na treneru Edoardu Reji je posao da izvuče kvalitetu iz tog miksa iskusnih ( Skoko, Andrić, Cernat) i golobradih klinaca ( Livaja, Vukušić, Čop...).

Podizanje fizičkih sposobnosti te uigravanje bile su osnovne ideje koje je talijanski stručnjak želio provesti tijekom dvotjednih priprema u Španjolskoj. I je li uspio? Je li zadovoljan odrađenim?

- Mogu biti zadovoljan jer smo ostvarili željeli napredak, igramo puno brže, jednostavnije, discipliniranije, a fizički smo se podigli na željenu razinu. Utakmice koje smo odigrali mogu biti pokazatelj angažmana i želje, ali tek kada se krene u bitku za bodove čekat će nas pravi ispit - kaže Reja čija je momčad odigrala pet utakmica, uz skor - tri pobjede te po jedan remi i poraz.

Reja se brzo pomirio s činjenicom da neće moći računati na kvartet iskusnih, ali otpisanih igrača ( Vejić, Šerić, M.Buljat i Jertec) i o toj se temi više ne raspravlja.

- Poštujem odluku Uprave, a radim s igračima koje imam na raspolaganju.

Pozitivno je ocijenio učinak mladih koji su prvi put na pripremama, Livaja se ravnopravno nosi u seniorskoj konkurenciji iako je sa 16,5 godina još kadet, Lendrić se pokazao kao egzekutor, a Novak i Zulim izborili su se da ostanu u krugu prvotimaca. Hajduk je dobio pojačanje u Marinu Ljubičiću, korisnom veznjaku koji će se boriti za mjesto u momčadi uz iskusne Andrića, Skoku i Cernata.

- Marin Ljubičić posjeduje kvalitetu, jak je u defanzivnoj igri i neprikosnoven u skoku. On mora poraditi na ofenzivnom segmentu igre, svakako će nam koristiti.

Reja je uigravao novi stoperski tandem, Jurica Buljat i Maloča trenutačno su u prednosti nad Pandžom i Jonjićem. Za desni bok bore se Oremuš i Rubil, a Strinić je za korak ispred Jozinovića. Trgnuo se Cernat, nametnuo se Tomasov, dok je Tičinović pokazao da proljeće treba donijeti njegovu definitivnu afirmaciju i zato je šteta što se ozlijedio. Anas Sharbini silno je motiviran, ali je i njega zakočila lakša ozljeda. Među napadačima zabijali su i Ahmad Sharbini, kao i “poletarci” Vukušić, Čop, Lendrić.

Čini se da je Hajduk na pravom putu. Reja ima pozitivnu atmosferu u svlačionici i mnogo sređeniju situaciju nego tijekom jeseni. Sada se očekuje završna glazura, u ovih 20 dana Hajduk treba podignuti formu da bi nastavak dočekali spremni za ostvarenje postavljenih ciljeva, a to je drugo mjesto u prvenstvu i osvajanje Kupa Hrvatske.

UČINAK MARBELLE

Tri pobjede, najbolji strijelac Vukušić

Pripremne utakmice u Španjolskoj:

Malaga B - Hajduk 1-3 (Vukušić, Lendrić, Ah. Sharbini); Hajduk - Arka Gdynia 1-2 (Lendrić); Hajduk - Young Boys 2-1 (Ibričić, Čop); Hajduk - Austria Beč 3-3 (Vukušić 2, Tomasov); Hajduk - Legia 1-0 (Ah. Sharbini).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 00:35