UTJEHA U OTPREMNINI

KAKO JE IVANKOVIĆ NALJUTIO MAMIĆA? Odlučio ga je potjerati kada si je dao ocjenu šest!

Naravno da nisam očekivao tako brzi rastanak i da mi je žao zbog toga, zaključio je trener iz Varaždina

Nakon svečanog otvorenja klupskog hotela, dva ispada bijesa na novinare, najave dviju operacija i ročišta zbog optužbe o diskriminaciji Zdravko Mamić u istom je cugu još i dao treneru ‡ otkaz. Branko Ivanković (ponovno) je otišao iz Dinama ni dva mjeseca nakon što je preuzeo klub. I tako su sa njim otišle i njegove najave o prilagodbi, rezultatu koji eto samo što nije... Činjenica je da je iza sebe od osam utakmica ostavio četiri poraza, remi i tri pobjede ali isto je tako sigurno i da promjena trenera u Dinamu više nije vijest. Stoga ne čudi da je novi izbor; Zoran Mamić u suradnji sa Damirom Krznarom i Igorom Cvitanovićem. Oni će voditi klub do zimske pauze.

- Nije se dogodilo ništa konkretno nego smo kroz razgovor zaključili da dalje više ne idemo skupa - javio se Branko Ivanković, ne previše potresena tona.

- Naravno da nisam očekivao tako brzi rastanak i da mi je žao zbog toga. Bio sam se spreman boriti i izvući Dinamo iz krize ali to je nogomet. Nekada daje kada se najmanje nadaš, nekada uzima - zaključio je trener iz Varaždina.

Da je riječ o sporazumnom raskidu potvrdio je i Mirko Barišić koji nije krio nezadovoljstvo nakon subotnjeg poraza u Splitu. Iz njegove izjave u kojoj se poprilično žestoko obrušio na trenera dalo se iščitati da su Ivankoviću dani odbrojani. Doduše, vjerovalo se kako će Tanac voditi Dinamo do zime, ali u klubu očito nisu bili takvog stava. Nakon otvorenja hotela u ponedjeljak, većina članova IO zadržala se u klubu gdje je bilo govora i o trenerovoj sudbini. Dan kasnije su zaključci isplivali na površinu i Ivanković je postao bivši. No, stručnjak iz Varaždina neće previše suza liti zbog takvog epiloga njegova trećeg mandata na klupi Dinama.

Utjehu će svakako pronaći u pristojnoj otpremnini. Ako je Ivanković početkom rujna potpisao dvogodišnji ugovor, vjerovatno su se našli negdje na pola. Bivšem treneru Dinama pripast će godišnja plaća (cca 240 tisuća eura), dok će on zauzvrat oprostiti drugu godinu. Dvogodišnji ugovor u Dinamu uglavnom je fikcija, a za Ivankovićem ovaj put sigurno neće puno njih žaliti. Kriza svlačionice i rezultata nije prekinuta, naprotiv nastavila se porazima od Hajduka, Čornomoreca, Ludogoreca i Splita te remijem u Stanovima protiv Zadra.

U mandatu Branka Ivankovića Dinamo je odigrao jednu pristojnu utakmicu; onu protiv Rijeke u Maksimiru. U Osijeku je šepalo, ali se dobilo (1-0) dok gostovanje u Suhopolju ne ulazi u ozbiljnu analizu.

Drugi razlog je izostanak samokritičnosti. Unatoč Dinamovoj krizi Ivanković je nalazio pozitivne pomake. Sebi je dodjelio 'šesticu' za minuli rad, a nakon Splita je pričao da je jedino rezultat loš i da se momčad diže u svim segmentima igre.

To je očito bila kap koja je prelila čašu strpljenja kod Zdravka Mamića koji je ionako ovih dana pod velikim stresom. Narušenog zdravlja i tankih živaca, sa sudskim procesima i novom frontom s navijačima Mamiću očito nisu sjele profesoreve opservacije i razlaz se činio jedinim rješenjem.*

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:47