JURČIĆ OCJENJUJE

Krama izvrstan, Vrsaljko daje dodatni impuls

'Uvijek je dobro kad se pojave mladi tipa Vrsaljko, čak u njih ubrajam i Dodu'
 Ronald Goršić / Cropix

BELEK - Uoči nedjeljne pripremne utakmice s Teplicama (14.30), na glavnom terenu resorta Rixos Premium u Beleku, gdje su nogometaši Dinama smješteni i gdje uživaju faraonski tretman, pa svi suparnici dolaze njima u goste, trener Krunoslav Jurčić, koji će sljedeći mjesec napuniti godinu dana na klupi 'plavih', priznao je da su ga neki igrači, koje ionako dobro poznaje, ugodno iznenadili dosadašnjim radom:

- Kramarić pokazuje izvrstan napredak, super je pozitivno iznenađenje. Zatim, po izdržavanju napora Morales, te najmlađi, Mlinar i Komorski. Vrsaljko ne toliko jer sam njegove kapacitete dobro upoznao prateći ga paralelno kroz igre u Lokomotivi, dok je Mandžukić genetski zvijer, u treninzima izdržljivosti je superioran - naglašava Jurčić.

Miljenko Rak je po običaju nametnuo žestok ritam rada, ali čak i na dan utakmice ujutro su treninzi, ponavljanje taktičkih stvari i vježbe za rasterećenje.

- Uvijek je dobro kad se pojave mladi tipa Vrsaljko, čak u njih ubrajam i Dodu, takvi novaci pojačavaju konkurenciju i daju dodatni impuls svima na pripremama.

Jurčić će aktualnom pobjedniku češkog kupa i jesenskom prvaku češke Lige 16 (isti broj bodova kao i Sparta) suprotstaviti sličnu momčad kao i Cluju u četvrtak, "možda jedna ili dvije izmjene", jer "15-16 igrača koji će iznijeti sezonu se zna".

- Odlaskom Chage na posudbu, prodajom Carlosa i otpadanjem Bišćana ostali smo na 18 igrača i tri vratara. S obzirom da je nemoguće izdržati bez ozljeda i kartona, popunjavat ćemo zapisnik s nekim od četvorice juniora koji su i ovdje s nama ( Komorski, Mlinar, Šitum, Mihaljević, op. p.). U dogovoru s njihovim trenerima Jeličićem i Jozakom i uvažavajući njihove obveze u U-19 reprezentaciji, inzistirat ću da što ćešće budu s nama.

Bez spomenute četvorice, te trojice vratara, Jurčić u kadru ima šest obrambenih, osam veznih i četiri napadača, a najveći je problem što su stopera samo tri.

- Kovač, Barbarić i Cufré će morati iznijeti sezonu, s obzirom da za lijevi bok imamo samo Ibáńeza, a za desni i Vrsaljka i Etta, Cufré će pokrivati i položaj lijevog stražnjeg, ne može Lucho odigrati svih 17 utakmica na proljeće.

Inače, Dinamovi liječnici koji su u kontaktu s Igorom Bišćanom potvrđuju da je pregled u Mariboru prošao dobro i da je kapetanu naređeno strogo mirovanje. Upala stidne kosti bila je reakcija na prerani ulazak u trenažni proces.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 06:36