LJETNI MERCATO

Mesut Özil ‘potpisuje’ na sve strane

Zatišje na nogometnom tržištu, koje traje već nekoliko dana, razbili su - a tko drugi nego Real i Barcelona
Real Madrid's French forward Karim Benzema reacts after scoring a goal during Spanish league football match Real Madrid against Racing Santander at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on November 21, 2009. AFP PHOTO/DOMINIQUE FAGET
 AFP

ZAGREB - Traženi njemački reprezentativac Mesut Özil morat će još jednom promisliti o svojoj izjavi, izrečenoj prije nekoliko tjedana:

- Znam da stižu ponude, ali me ne zanimaju. Ostajem u Werderu do kraja ugovora - kazao je u pomalo ignorantskom stilu, osvrćući se na medijska seljakanja.

Sada će, ako i dalje želi okretati glavu, malo teže odoljeti. Jer, u Bremen iz sata u sat stižu faksovi i mailovi agenata sljedećih klubova: Barcelone, Real Madrida, Manchester Uniteda, Chelseaja, Arsenala, Intera! Nijedan igrač ovog ljeta nije privukao toliki interes.

U španjolskom dnevniku El Paîsu prvi su izgubili strpljenje i lansirali “bubu” da je Özil već sve dogovorio s Barçom.

- To su laži. Nismo čak ni primili službenu ponudu - mirno je odgovorio direktor Werdera Klaus Aloffs.

Barcelona se uz to zainteresirala i za Javiera Mascherana, osobito nakon što su primijetili da Interov pritisak na čelnike Liverpoola malo-pomalo popušta.

José Mourinho, koji je u međuvremenu ispunio svoju redovitu kvotu svađa s drugim trenerima i malo očešao Beníteza, u angažiranoj je potrazi za napadačem. Benzema i Higuaín očito mu ipak nisu dovoljni, pa se sada “zakačio” za 17-godišnjeg Romelua Lukakua.

Cijena Anderlechtove tinejdžerske zvijezde, koja će prije ili kasnije završiti u nekom “megaklubu”, u međuvremenu se približila cifri od 20 milijuna eura. Naravno, Madriđani će taj “sitniš” bez problema iskopati iz džepa. Ako se pak izjalovi posao s Belgijancima, u pričuvi čeka još nekoliko imena iz Mourinhove bilježnice: Gómez, Amauri i Llorente među prvima su na listi.

Talijani su pak zaokupljeni budućnošću Diega. Brazilac je tijekom prošle sezone u Juventusu igrao “preko volje”, koji ga neće teška srca proslijediti nekom drugom. Nije tajna da je realizaciji zvučnog transfera najbliži Wolfsburg, koji će za Diega morati prebrojati 16 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 03:28