KOBNE KVALIFIKACIJE

NAJLOŠIJI NASTUP HRVATSKE IKAD Najviše poraza, najmanje golova, najduži niz bez pobjede...

Deseti smo put sudjelovali u kvalifikacijama i nikad dosad nismo izgubili tri susreta u skupini
 Goran Mehkek / CROPIX

Dvaput se dosad nismo plasirali na veliko natjecanje, a sad smo još uvijek u igri, k tome smo i nositelji u repasažu. Međutim, bez obzira na to, ovaj kvalifikacijski ciklus daleko je najneuspješniji dosad, kad su brojke u pitanju. Krenimo redom...

Deseti smo put sudjelovali u kvalifikacijama i nikad dosad nismo izgubili tri susreta u skupini. Svejedno, igrali osam ili 10 susreta u kvalifikacijama, nije nam se dogodilo da triput 'kleknemo’. Ili da u četiri utakmice zaredom ostvarimo tek jedan remi? Tako dugačak niz bez kvalifikacijske pobjede također ne pamtimo. U te četiri utakmice zabili smo samo dva gola. Neponovljivo, nadamo se. Čak i u onim, po mnogima najtežim kvalifikacijama dosad, na putu do Eura u Portugalu, imali smo bolje rezultate.

Sjećamo se, uvodnih 0:0 s Estonijom i težak poraz u Sofiji najavili su debakl, ipak, dohvatili smo dodatne kvalifikacije. Imali smo tada dva poraza i gol razliku 12:4, sad nam je 12:9! baš je tih 12 zabijenih golova najmanje dosad, ali, 2004. igrali smo samo osam utakmica. Što jasno govori da smo u ovim kvalifikacijama najmanje zabili. I imamo najmanju gol-razliku. Bez obzira plasirali se ili ne na veliko natjecanje, nikad nam nije bila ispod plus 4, 13:9 u kvalifikacijama za Euro 2000., koji nismo vidjeli. Opet, nakon osam utakmica. Kad istaknemo da smo kod Bilića u prvom mandatu zabili 28 pogodaka, ili u prvom ciklusu na putu ka Engleskoj 22, kod Kranjčara smo u igranju za Njemačku imali gol-razliku 21:5. Nismo bili zadovoljni na koji je način Hrvatska koračala prema Japanu s Mirkom Jozićem na čelu? U osam susreta, pet pobjeda i tri remija, gol razlika 15:2! Malo smo zabili? Da, ali i malo primili, najmanje dosad.

I mogli bismo nastaviti dalje nabrajati, pribrojiti svemu tome i one prijateljske utakmice koje smo igrali od ožujka naovamo. Ukupno, u osam zadnjih utakmica pobijedili smo samo Wales i Koreju. Da, pardon, i Lihtenštajn... Četiri poraza, dvaput od Škotske te od Belgije i Portugala, remi sa Srbijom. Sigurno, sigurno nismo nikad imali takav crni niz. Da ne govorimo da smo u svih osam utakmica primili pogotke!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 05:03