DRAMA U HAJDUKU

Reja razmišlja o ponudi Lazija teškoj 1,5 milijuna eura!

 Vladimir Dugandžić / Cropix

SPLIT - Prava drama izbila je u Hajduku nakon što je trener Edoardo Reja dobio ponudu da preuzme klupu talijanskog prvoligaša Lazija.

Sve se zakuhalo u nedjelju navečer kada je Reju nazvao predsjednik Lazia Claudio Lottito. Razgovarali su sat vremena, Lottito je ponudio Reji da odmah preuzme posao u talijanskom klubu koji je potonuo u krizu rezultata zbog čega se našao u opasnoj zoni ispadanja u Serie A.

Otvorenu ponudu Lottita, Reja nije otprve prihvatio nego je rekao da će razmisliti objašnjavajući da ima ugovor s Hajdukom.

Tijekom ponedjeljka razgovori su se intenzivirali. Dok su talijanski mediji najavljivali da će Reja već u utorak stići u Formelo, trening kamp Lazija, Talijan je u Postirama vodio trening Hajduka.

- Zasad ne mogu ništa reći. Više će se znati tijekom večeri - kazao nam je Reja.

Slijedili su dramatični sati u hotelu Lipa u Postirama gdje su smješteni hajdukovci. Među igračima i stručnim stožerom Hajduka mogla se opipati neizvjesnost i nervoza. Nitko nije znao što će Reja odluičiti, ostaje li ili odlazi.

Talijan je stalno bio na mobitelu, dugo je razgovarao i putem internetskog Skype telefona. Vidljivo nervozan, spustio se na večeru točno u 19.30 sati. Nije želio razgovarati s novinarima.

- Nema što reći. Očito da još nije donio odluku - uvjeravali su nas informatori iz stožera Hajduka.

- Željeli bismo da Reja ostane - poručio je iz Splita Ivica Šurjak.

No, situacija je bila ozbiljna, Šurjak je najavio svoj dolazak na Brač zadnjim noćnim trajektom. Očekivao se u Postirama oko ponoći kada je istjecao rok do kad su u Rimu čekali Rejin odgovor.

Čulo se da je Lazio istaknuo ponudu koju je bilo teško odbiti.

- Kako biste se vi osjećali da vam netko ponudi četiri ili pet puta veći ugovor? - komentirao su dobro informirani izvori.

Spekulira se da je Lazio ponudio Reji basnoslovni ugovor od 1,5 milijuna eura za godinu i pol dana. U Hajduku Talijan zarađuje 400.000 eura godišnje, a ugovor ga veže do ljeta 2011. godine.

Zbog toga se i spominjala odštete koju bi trebao platiti u slučaju da prije vremena napusti Hajduka. Govori se o iznosu od čak 500.000 eura, a Lazio je navodno spreman učiniti i taj napor kako bi doveo 64-godišnjeg stručnjaka koji uživa veliki ugled u Italiji.

- Još uvijek pregovaram s Lazijem - konačno je potvrdio Reja. - Situacija nije jednostavna jer još postoje problemi koje bi trebao riješiti.

- Ništa se neće znati večeras. Budite strpljivi do sutra ujutro - poručio je Reja.

Iz izvora bliskih Talijanu čuli smo kako se vrlo korektno odnosio prema Hajduku.

- U svim razgovorima s menadžerom i predstavnicima Lazija stalno je naglašavao: “Imam ugovor s Hajdukom. Ne mogu otići prije ljeta..."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 08:31