PREKRATKI TEREN

RIJEKA SELI NA POLJUD ILI MAKSIMIR? Kantrida ne zadovoljava Uefine uvjete

Rijeka traži privremenu dozvolu za Kantridu, te je Mišković ljudima iz Uefe već predočio sve dokumente koji dokazuju da će pod stijenama niknuti novi stadion
 Davor Žunić/CROPIX

Inspekcije iz krovne europske nogometne organizacije bile su iznimno zadovoljne svime što su, s aspekta riječke nogometne infrastrukture, vidjele na Kantridi kada su stadion pod stijenama obilazile prije Žiline.

Stadion u velškome Rhylu na kojem su Bijeli igrali protiv Prestatyn Towna možda ne bi zadovoljio ni kriterije Druge HNL, ali sa svakom višom stepenicom kriteriji rastu. Rijeka ima privremenu dozvolu, ali - ne za skupine Europske lige. Za to je doslovno prekratka. Tj. preuska. Travnjaku nedostaju dva metra u širinu koja se ni na koji način ne mogu dobiti.

Dakle ako se UEFA bude kruto pridržavala svojih uvjeta, Bijeli će protiv Lyona, Betisa i Vitorie igrati u Maksimiru ili na Poljudu. Kondicional "ako" nismo upotrijebili zbog patriotizma, nego mogućnosti da Kantrida (neslužbeno doznajemo - u ponedjeljak) doista dobije UEFA-in palac gore, tj. produženje privremene dozvole i za igranje utakmica skupina Europske lige. Jer klub iz Portića 3 je onima koji odlučuju dokazao kako ozbiljno radi na projektu izgradnje novoga stadiona, kako problema neće biti ni sa suradnjom Grada, niti s bankovnim jamstvima. U tom bi smislu UEFA mogla podržati jedan novi, zdravi, hrvatski, europski nogometni projekt koji naočigled svijeta buja na Kantridi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. rujan 2024 22:34