NIŽU SE POBJEDE

Rijeka u generalnoj probi sredila Koper

Na Kantridi pred oko 2500 gledatelja Rijeka je jedva pobijedila slovenski Koper sa 2-1
 Tea Cimaš/CROPIX

Službeno "porinuće" dogodit će se sljedećeg petka, ali već je večerašnja generalka najavila u kakvom ozračju nogometni Kvarner čeka početak sezone i susret 1. kola PH kada na Kantridi gostuje Istra 1961. "Gladni" navijači jedva su dočekali premijeru Rijeke 2013/2014. pod stijenama.

U novom ruhu, Bijeli su na posljednju provjeru uoči starta još jedne natjecateljske godine istrčali sa savršenim skorom u pripremnom razdoblju, a s takvim su okončali "dril". Kekova momčad proslavila se rezultatima i igrom(!) u posljednjih mjesec dana, što je bio dodatni mamac za gledatelje, koji su dobro popunili tribine. Redovi na punktovima za ulaznice, gužva u fan-shopu (potražnja za "friškim" dresovima), šušur oko stadiona, mnogo poznatih lica u VIP loži (u društvu predsjednika Rijeke Damira Miškovića bio je prvi čovjek Hajduka Marin Brbić)... Sve je u petak predvečer podsjećalo na jednu od "pravih" utakmica.

- Čovječe, ovo je k'o da se igra za bodove. Ma fantazija! - moglo se čuti u Portiću 3 prije prvog sučevog zvižduka.

A što će tek biti kada stvarno krene "nogometni cirkus"?! Navijači već maštaju, a Bijeli pokušavaju "spustiti loptu na zemlju". Zna trener Kek da ne bi bilo dobro prije starta sezone zaploviti na valovima euforije koja se, moramo priznati, proširila Kvarnerskim zaljevom. Strateg Bijelih na travnjak je poslao postavu približnu onoj kakva se najčešće skicirala za vrijeme priprema, i to u formaciji 4-2-3-1. Je li prvi čovjek struke potpuno otvorio karte, saznat će se u petak.

Pljesak iz gledališta na otvaranju susreta repriziran je još dosta puta tijekom prvih 45 minuta, pa čak i onda kada jedan riječki pokušaj završio kao iz popularne reklame: "Dobra, dobra...". Izuzev nespretne reakcijom Vargića, koji je između riječkih vratnica dobio prednost ispred Mancea, sve zanimljivo u tom periodu igre događalo se na polovici gostiju. Sharbini, Alispahić i Jugović radili su najviše problema protivničkoj obrani, u kojoj je dosta posla bilo i za vratara Nenezića. Gostujuća "jedinica" u 23. minuti bila je "šupljih ruku" kada je Jugović odlično poslužio Sharbinija kojem nije bilo teško, nakon što se postavio u poziciju za prizemni udarac iskosa lijevo, poentirati za 1:0. "Volim te Rijekooo..." zaorilo se sa Zapada. Navijače Rijeke, u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, utišao je Brečević. Braniči Bijelih nakon ubačaja iz kuta zaboravili su na slovenskog napadača, koji je na drugoj stativi lako ugurao loptu u mrežu za 1:1. Sudeći po viđenom do tog trenutka, nije trebalo tako ispasti. Ali...

Trokut Sharbini-Jugović-Benko složio je opasnu situaciju na samom početku nastavka, sa završnicom potonjeg, koja ipak nije predstavljala preveliku opasnost po gostujućeg vratara. Rezultat ne semaforu ostao je nepromijenjen. Zato su tehničarima i četvrtom sucu posla zadala oba trenera, hokejaškom izmjenom, "četiri za četiri". Kvržić je u dvije situacije pokušao ugroziti vratara gostiju, jednom je udarac oprobao Zlomislića. A onda - jedanaesterac. Najstrožu kaznu izborio je Pilčić, s bijele točke je promašio Zlomislić, ali stasiti veznjak dobio je priliku za popravni nakon obranjene i odbijene lopte i to je 2:1.

Nakon pobjeda nad Triglavom (4:0), Olimpijom (4:0), Šampionom (8:0) i Koperom (2:1), Slovenci sada definitivno imaju kompleks Rijeke. Sreća za susjede da pripremnih ogleda više nema...

Lokomotiva bolja od Lokomotiva!

U posljednjoj utakmici uoči početka prvenstva sljedećeg vikenda, zagrebačka Lokomotiva ostvarila je odličan rezultat. Na povratku s priprema na Pohorju, momčad Tomislava Ivkovića u Ptuju je svladala umornog ruskog prvoligaša Lokomotiv Moskvu s 2:1 pogocima Petra Mišića i Marija Šituma. Za Ruse je branio hrvatski reprezentativac Dario Krešić, dok Vedrana Ćorluke nije bilo u sastavu. (D. Dobrinić)

PTUJ Igralište u Ptuju.

STRIJELCI: 1:0 - Mišić (22), 2:0 - Šitum (64 - 11 m), 2:1 - Grigorjev (85).

LOKOMOTIVA: Picak, Matas, Barbarić, Mesarić, Musa, Klum (od 58. Ćorić), Trebotić (od 89. Čarapina), Chago, Šitum, Bručić, Mišić (od 69. Čabraja). TRENER: Tomislav Ivković.

LOKOMOTIV: Krešić, Mihalik, Beljajev, Mustapin, Serackov, Ondua, Zapater, Grigorjev, Torbinski, Tkačev, Caicedo (od 46. Mirančuk). TRENER: Leonid Kučuk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 01:25