NIJE ODUŠEVIO REJU

Šurjak: Premalo smo vidjeli da bismo angažirali Andersona

U Hajduku vrlo oprezno pristupaju ovom transferu poučeni pogreškama iz prošlosti
 Jadran Babić / Cropix

SPLIT - Brazilac Anderson nije dobio zeleno svjetlo od trenera Edoarda Reje i njegova budućnost u Hajduku je pod velikim znakom pitanja.

Anderson je na Poljudu proveo tri dana, trenirao je i odigrao je jednu test utakmicu na kojoj je dao naslutiti da posjeduje određenu kvalitetu, ali je to premalo da bi potpisao ugovor s Hajdukom.

- Po onakvom teškom blatnjavom terenu nismo mogli vidjeti puno od Brazilca. Činjenica je da je Anderson na video snimkama figurirao kao moćni rasni golgeter, ali to nismo imali prigodu vidjeti u ovih nekoliko dana koliko je proveo s nama. Premalo je to da bismo već sad potpisali ugovor s njim - rekao nam je u nedjelju Hajdukov šef struke Ivica Šurjak.

Na treningu se vidjelo da Brazilac ima smisao za igru, ali i da je fizički nespreman. Nije uspio iskazati svoje golgeterske sposobnosti.

Šurjak to nije želio reći, ali je iz stožera “bijelih” procurila ocjena:

- Anderson nije oduševio trenera Reju!

U Hajduku vrlo oprezno pristupaju ovom transferu poučeni pogreškama iz prošlosti kada su se znali opeći na neprovjerenim akvizicijama koje se nisu dokazale u Poljudu.

- Anderson ima jako pozitivne reference i sigurno da nije slučajno ostavio tako dobar trag u Turskoj. Možda je stvarno dobar igrač, ali sve što mu možemo ponuditi ovom trenutku jest da ostane s nama još nekoliko dana i da se pokaže i dokaže - dodaje Šurjak.

Šurjak je razgovarao s Brazilcem, iznio mu je Hajdukovu ponudu, a na njemu je bilo da odluči hoće li ostati na Poljudu ili će pak aktivirati neke druge opcije koje mu se nude iz Turske i Portugala. Anderson nije najsretniji s ovom ponudom, ali svidio mu se Split te će odlučiti do ponedjeljka.

Hajduk seli na Brač



Hajduk će u ponedjeljak preseliti na Brač, u svoju tradicionalnu bazu u Postirama ostat će do utorka navečer. Otkako su se vratili iz Španjolske, gdje su imali ustaljen i do detalja isplaniran raspored, hajdukovci završni dio priprema odrađuju u priličnoj konfuziji. Planovi se mijenjaju iz dana u dan, a utakmice otkazuju u zadnji čas. Sljedeća provjera najavljena je za srijedu, a generalka je planirana u subotu 13. veljače protiv Želje na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 06:36