STIŽE 'NJEMAČKI SADDAM'

TAJNI SASTANAK U EINDHOVENU Mamić ručao s Magathom, Nijemac iz lože gledao Dinamo!

Zdravko je bio s Magathom, pričali su, ali nije još ništa dogovoreno - otkrio je Zoran Mamić
 Reuters

Dvojbi više nema; Felix Magath kandidat je za trenera Dinama! Potvrda je stigla poslijepodne nakon što su Zdravko Mamić i Felix Magath viđeni kako ručaju u jednom hotelu u centru Eindhovena.

Iako je izvršni predsjednik Dinama uoči polaska za Nizozemsku tvrdio da još uvijek ne traži trenera, jer “ljudi u stručnom stožeru i Zoran to dobro vode”, susret s Magathom ga je demantirao.

Nije ‘nemoguća misija’

Jer, sigurno Nijemac nije potegao iz pet sati vožnje udaljenog Hamburga kako bi s Mamićem pričao o vremenskim prilikama, kandidatima za Zlatnu loptu ili ljepotama Jadranske obale. Doduše, detalje susreta u Eindhovenu nismo uspjeli saznati, ali izvori oko Dinama tvrde da se dvojac rastao uz čvrst stisak ruke i klasično “vidimo se”. U prijevodu, njegov dolazak u Dinamo još uvijek nije realiziran, ali definitivno više nije nemoguća misija. Magath je potom na Philips Areni uživo gledao dvoboj PSV-a i Dinama.

Poznat po Magath Hillu

Felix Magath prvi se put spominjao u kontekstu Dinamove klupe nakon odlaska Krune Jurčića. Riječ je o uglednom stručnjaku koji je vodio brojne bundesligaše poput HSV-a, Werdera, Nürnberga, Eintrachta, Stuttgarta, Wolfsburga, Schalkea i Bayerna. Poznat je kao trener čije su metode rada pomalo neuobičajene. Treninzi mu traju po nekoliko sati, a poznat je po legendarnom “Magath Hillu”. Riječ je o umjetnom brdu u blizini trening-kampa Wolfsburga, a na koji su se redovito uspinjali igrači tijekom seansi na treningu.

Osim toga, Magath je poznat po nadimcima Saddam i Qualix (spoj njegova imena Felix i njemačke riječi “quälen”, što znači mučenje).

- On je zadnji diktator Europe - etiketirao ga je Bachirou Salou, bivši igrač Eintrachta iz Frankfurta.

Osim toga, Magath ne trpi nedisciplinu i ne libi se obračunavati s najboljim igračima ako procijeni da ne obavljaju profesionalno zadatke. Tako je kao trener Wolfsburga bez pardona poslao na tribine Brazilca Diega koji je bio možda i najveća zvijezda momčadi.

Zokiju ipak draže odijelo

Pregovori s Magathom još su jednom potvrdili kako Dinamo nije odustao od ideje da na klupu dovede stranca, ali i da je Zoran Mamić neumoljiv u stavu da je trenerski posao tek privremena opcija. Iako su i rezultati Dinama u posljednje vrijeme pokazali kako mlađi Mamić nosi trenerski gen u sebi, Zoki je između trenirke i odijela ipak odabrao ovo drugo.

Zoran Mamić: 'Nismo se još dogovorili s Magathom, ali ovo je tek prvi sastanak!'

Felix Magath je kandidat ta Dinamova trenera?

- Zdravko je bio s njim, pričali su, ali nije još ništa dogovoreno. Bio je tek prvi sastanak, prvi susret, vidjet ćemo što će biti - kazao je Zoran Mamić, otkrivši i da je Felix Magath bio na utakmici.

- Koliko ja znam trebao je biti, valjda je došao...

Ono što je najvažnije, nije u loži sjedio kraj Zdravka Mamića, nisu si još toliko dobri, ali možda bi bilo bolje da nije vidio ovu izvedbu. Mogla bi naglo skočiti cijena, zbog duševnih boli... Jer, kako je Dinamo igrao, vjerojatno je shvatio kako ga čeka mukotrpan posao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:16