POBUNA U MARANELLU

FERRARI U VELIKOJ KRIZI Gazda traži isprike, a Fernando Alonso želi pobjeći u McLaren!

 AFP

Luca di Montezemolo, veliki gazda Ferrarija već je u prvim krugovima nezadovoljno mahao glavom u boksu. Njegova "igračka" u rukama dream-team postave, Fernanda Alonsa i Kimija Räikkönena, opet je razočarala. Tek očajno 9. i 10. mjesto, daleko je ispod očekivanja.

Scuderia je četiri godine gledala u leđa Red Bullu i Vettelu, došla su nova pravila, a talijanska momčad opet se nije snašla. Naravno, da se ond a Di Montezemolo buni.

- Ne želimo da Formula 1 bude kao vožnja taksijem koji pazi na potrošnju goriva. A motori koji nisu stvar buke, već stvar glazbe, danas to ne zvuči dobro.

Montezemolo se sastao s Bernijem Ecclestoneom u nadi da će istjerati na promjenu pravila, ali to se sigurno neće dogoditi. Bilo bi apsurdno mijenjati pravila nakon 3-4 utrke i time nepravedno naštetiti onima koji sada "kolo vode".

- Turbo-motori su dogovoreni prije pet godina, a Mercedes je napravio bolji posao od svih ostalih. Montezemolo bi trebao prvo među svojim inženjerima tražiti problem, a ne u mijenjanju pravila - jednostavna je poruka predsjednika FIA-e Jeana Todta.

U međuvremenu se šuška kako bi Alonso mogao pobjeći iz očajnog Ferrarija i od 2015. vratiti se opet u McLaren...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:13